Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aromaterapie a těhotenství

15. 04. 2017 | Těhotenství

V těhotenství přichází k ženě spousta problémů, například bolesti zad. Proti bolestem se dá bojovat jednak tabletami, ale také i aromaterapií. Zjednodušeně řečeno je to léčba vůněmi. Tablety oproti aromaterapii mají nevýhodu v tom, že tělo může špatně reagovat a někdy i škodí. Sice se dá požádat partnera o masáž pomocí aromaterapie, ale raději se doporučuje odborník.

 

O co jde

Aromaterapeut ví, jednak jak na to a také má vzdělání v jednotlivých éterických olejích, jenž se používají u samotné procedury. Aromaterapie je jedna z mála stoprocentních metod na čistě přírodní bázi. Oleje se získávají obvykle z různých částí rostlin - dřevo, listí, květy a tak dále.

 

Samotná masáž by měla být v těhotenství příjemná, protože přispívá k relaxaci těla a mysli. Navíc mírní těhotenské obtíže. Je zajímavé, že pro pokožku jsou nejlepší oleje, jenž se lisují zastudena. Když jsou takto vyrobené, tak v oleji zůstane maximální množství cenných látek v přírodním stavu. Tělo je tak dokáže nejlépe zužitkovat. Oleje zůstanou tzv. živé. Bez problémů splynou přirozeně s pokožkou a rychle se vstřebají. Tím pádem začnou rychleji působit.

 

Jaké oleje 

Tady je na výběr docela velké množství. V podstatě se jedná o čtyři druhy účinků: antiseptické, antibiotické, stimulační, uklidňující. V těhotenství se tohle všechno hodí dvojnásob. Každý z olejů má víc možností k využití. Éterické oleje se dávkují do vhodného rostlinného oleje, který se lisuje za studena. Za nejvhodnější je vesměs považovaný mandlový, jojobový, mandlový, slunečnicový a také z pšeničných klíčků. Platí, že při masážích těhotné ženy nemají používat minerální oleje. Důvod je ten, že ucpávají póry. Dávkování by mělo být maximálně do 1,5 %. To proto, že miminko v bříšku je citlivé a síla vůně by ho mohla i dráždit. Obecně platí, že byste měly vsadit na svůj čich -  co voní, tak je správně.

 

Bezpečí

Masáž je bezpečná, ale možná pozor na větší tření a tlak prstů na břicho. Taky je dobré udělat si při masáži pohodlí, což je v těhotenství občas nadlidský výkon. Masáž by měla probíhat v místnosti, kde je teplo. Pokud má žena rizikové těhotenství, tak by se raději neměla do masáže pouštět - pro jistotu. Aromaterapie se může využívat i v první době porodní. Pomůže se ženě uvolnit a uklidnit.


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !