Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Ať taky dohání k šílenství někoho jiného

19. 10. 2014 | Výchova
Máte doma dítě, které vás občas dohání k šílenství, a nevíte si už rady? Nejraději byste ho poslali někam pryč, ať máte chvilku klidu a můžete si léčit pocuchané nervy? Někdy stačí jen málo – najít to správné a vhodné vyžití.

Zkuste celoroční oddílovou činnost. Kamarádi, pravidelnost a citlivý přístup mnohdy řeší i ten nejzapeklitější problém. A my jsme tu od toho, abychom vám s řešením pomohli.

Každý si někdy sám neví rady

Právě proto je tu Poradna pro rodiče i vedoucí, kterou Pionýr otevřel na svém webu. V ní se můžete ptát například na to, jak nejlépe pracovat právě s vaším dítětem, čeho se vyvarovat, jestli má vůbec smysl ho do oddílové činnosti zapojovat (což v naprosté většině případů má!). Některé dotazy a odpovědi, u kterých tazatelé souhlasili, jsou v Poradně zveřejněny a průběžně přibývají další.
A kdo bude odpovídat na vaše dotazy? Pionýrští dobrovolníci, kteří mají bohaté zkušenosti z práce s oddílem, ale také se profesně věnují speciální pedagogice a psychologii.

ať taky dohání k šílenství někoho jinéhoO dětech trochu jiných

Pro děti, kterými se naše Poradna zabývá, je dnes používán odborný termín „děti se zvláštními vzdělávacími potřebami“. Za těmito slovy se „skrývá“ mnohovrstevná skupina. Může jít o děti s takzvanými specifickými poruchami učení (označované dříve různými dys… poruchami), o děti označované jako hyperaktivní, s jazykovou bariérou, s poruchami autistického spektra, ale také např. o děti bez rodiny či s problematickým rodinným zázemím. Patří sem ale i děti mimořádně nadané, jejichž začlenění do kolektivu je často pořádná výzva.

Pionýr se zapojování těchto dětí do běžné činnosti ve svých kolektivech věnuje dlouhodobě. Již v devadesátých letech odstartoval projekt Oáza, jehož cílem bylo vytvořit v klubovnách prostor pro všechny děti bez rozdílů. V posledních letech byl významným impulsem projekt Klíčení, z něhož vzešly výchovné programy nabízející inspiraci pro úspěšnou práci se všemi dětmi při oddílové činnosti.

Jestli vás zajímají konkrétní aktivity, se kterými se děti mohou v našich oddílech setkat, spoustu konkrétních tipů najdete také na našem webu v sekci „Inspiruj se“ (spadá pod ní i Poradna) – dost z nich jde vyzkoušet i doma.

Zdroj, foto: Pionýr


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezky se to četlo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji, děkuji, děkuji, konečně se někdo zajímá i o ty méně šťastnější děti, moc jste mi pomohli Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles