Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Autogramiáda čtyř spisovatelek

28. 09. 2010 | Novinky

Mladá fronta si Vás dovoluje pozvat na autogramiádu nejúspěšnějších autorek Mladé fronty Markéty Behinové, Jitky Rákosníkové, Petry Lamschové a Ivany Ašenbrenerové spojenou s besedou nad jejich knihami.


V sobotu 2. října 2010 v 11 hodin Hlavní pódium v hale 5A-D, Pražský veletržní areál Letňany. Autogramiáda je součástí programu Podzimního veletrhu potřeb pro děti (FOR BABIES, FOR TOYS), který se koná od 30. září do 3. října 2010.

pozvankaKnihy můžete zakoupit s veletržní slevou přímo na akci, na stánku Mladé fronty, umístěné pod pódiem v hale 5A-D. Dopolednem Vás provede moderátor Honza Musil.


O autorkách:


Markéta Behinová - novinářka a spisovatelka


Narodila se v roce 1979 v Písku. Do Prahy odešla kvůli studiím na Vyšší odborné škole hotelové, kde studovala studijní obor zaměřený na management. Po zakončení studia absolutoriem začala pracovat jako šéfredaktorka internetového magazínu o gastronomii, poté působila v časopisech Style, Jackie a Maminka. Během pětiletého vedení časopisu Maminka se stala spoluautorkou úspěšné knihy Velká kniha o mateřství. Je vedoucí knižní edice Maminka, ve které vyšla kniha Aromaterapie v životě ženy a  na konci května budou v prodeji další knihy – Co dělat, když dítě… a Výchova podle slavných maminek, jejíž je autorkou. V současné době je na volné noze, věnuje se psaní a čtyřleté dceři.


Jitka Rákosníková


Začala psát o jídle nejprve ze záliby. Už v dětství četla vedle detektivek nejraději kuchařky. Vystudovala obor španělština, dějepis na FFUK a při studiu také ráda a hodně vařila. Později se přesunula na pozici redaktorky jednoho pánského a posléze několika ženských časopisů a nutkání psát o jídle a nápojích přenesla i na jejich stránky. Postupem času začala působit v časopisech věnovaných výhradně gastronomii; v současnosti je šéfredaktorkou kulinárního měsíčníku F.O.O.D. a věnuje se i překladům v této oblasti. Napsala několik kuchařek (Polévky, Ořechy, Knedlíky) a editorsky se podílela na novém vydání kuchařské bible Marie Janků-Sandtnerové. Zajímá ji také jídelní historie, původ známých jídel, krajová a lidová kuchyně. Miluje koření. Jejím nejlepším kuchyňským
pomocníkem je kromě robota papír na pečení. Vaření ji pořád ještě nepřestalo bavit. Je vdaná a má dva syny, jejichž nejoblíbenějším místem v bytě je kuchyně. 


Petra Lamschová


Narodila se v roce 1976. Je absolventkou Univerzity Palackého v Olomouci v oboru Učitelství pro
1. stupeň ZŠ + VV na Pedagogické fakultě a Žurnalistiku na Filosofické fakultě. V médiích působí více jak 10 let. V současné době je šéfredaktorkou časopisu Dieta a spolupracuje s nejvýznamnějšími odborníky na zdravou výživu, dietology, fitness trenéry či lektory – nejlepší ve svém oboru v ČR.
Je spoluautorkou knihy Jídlo jako životní styl, kterou napsala se známým výživovým poradcem Petrem Havlíčkem a v současné době spolu připravují další knihu.


Mgr. Ivana Ašenbrenerová je novinářka, publicistka a matka tří dětí.


Po vystudování oboru rozhlasová žurnalistika na FSV UK v Praze pracovala mimo jiné jako redaktorka časopisu Mladý svět, spolupracovala s Českým rozhlasem, ČT a TV Premiéra (nyní Prima). Po mateřské dovolené pracovala v týdeníku Anno a Překvapení. Spolupracovala na publikacích Kniha o těhotenství a porodu (Antonín Pařízek, 2006, 2007 a 2009) a Velká knihao mateřství (Markéta Behinová, Petr Karger a Klára Kaiserová, 2006, 2007 a 2009) a je autorkou knihy Aromaterapie v životě ženy (spolu s Adélou Zárubeckou, 2008). Zajímá se o klasickou i alternativní medicínu, psychologii, pedagogiku, zdraví a vše, co se týká výchovy dětí. Spolupracuje s časopisem Maminka, Moje zdraví a Moje psychologie.


Autogramiáda proběhne v sobotu 2. října 2010 v 11 hodin na Hlavním pódiu v hale 5A-D, Pražského veletržního areálu Letňany. 


Zdroj: Mladá fronta


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Autogramiáda čtyř spisovatelek:

Autogramiáda čtyř spisovatelek
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !