Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Avanturin – kámen s oživující energií

13. 07. 2011 | Zajímavosti

Avanturin – někdy označován jako Aventurin je dalším ze série magických kamenů, které v sobě skrývají magické tajemství. Nejenom nádherná barva z něj dělá skvost mezi kameny, především jeho esoterické schopnosti stojí za zmínku. A pokud jste milovnice těchto kamenů, jistě vaše obzory rozšíří třeba následující řádky.


Základní informace o kameni


Avanturin – z italského a ventura neboli náhodně – je jednou z odrůd křemene, která se vyznačuje vysokým leskem a širokou barevnou škálou. Lesklý vzhled kamene se nazývá aventurescence a způsobují ji příměsi nerostných šupinek. Kámen je tvrdý stejně tak jako například křemen a může být jak průhledný, tak neprůhledný.


avanturinKámen lze nejčastěji nalézt v barvě zelené, ale vyskytovat se může také v oranžové, hnědé, modré, žluté nebo šedé. Nejvzácnější exempláře jsou smetanově bílé. Naleziště Avanturinů jsou zejména v Indii, další exempláře však můžeme najít v Rusku, Španělsku či v Chile.


Základní použití kamene:


Italský pojem a ventura odkazuje na historický fakt, že díky kameni bylo objeveno také avanturinové sklo (kolem 18. století). V dnešní době se jeho opracování věnuje stále velké množství klenotníků a dalších řemeslníků. Kámen není využíván pouze ve šperkařství, ale také jako stavební kámen, či dekorace do akvárií apod. Ve šperkařství je velmi často vsazován do prstenů či jiných šperků, jsou z něj vyráběny náhrdelníky a náramky a v neposlední řadě jeho krásu uchovávají umělecké monumenty.


Magická síla kamene


Ne nadarmo je kámen označován jako kámen s oživující energií, skutečně v sobě tuto energii má. Kámen pomáhá člověku navrátit vnitřní klid a energii, dává člověku nové naděje a ukazuje východiska z mnohdy bezvýchodné situace. Avanturin nám pomáhá zapomenout na každodenní starosti běžného života, pročišťuje naši mysl a navozuje rovnováhu a stabilitu.


Léčivé využití


oparV alternativní léčbě lze magické moci kamene využít při onemocnění srdce a cév, kámen také posiluje imunitní systém a napomáhá při přetížení organismu. Zmírňuje úzkostné stavy a odbourává deprese. Podporuje látkovou výměnu a detoxikuje tělo.


Napomáhá při projevech akné a dalších nedokonalostech pleti, snižuje také hladinu cholesterolu v krvi a tím předchází vzniku srdečního infarktu. V neposlední řadě Avanturin léčí zánětlivá onemocnění, puchýře, opary a ekzémy.


Jak využít magické moci Avanturinu?


I Avanturin je nutno před používáním náležitě připravit a provést nezbytnou očistu. Očista probíhá za přítomnosti tekoucí vody a nabíjení kamene na slunci. Po této proceduře byste kámen neměla v žádném případě dávat z rukou. Avanturin bude své magické schopnosti předávat především zrozencům ve znamení Střelce, Býka a Raka.


Věříte v magickou moc Avanturinu?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !