Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Babylonský Aquapark dostal novou atrakci – PROLÉZAČKY

27. 07. 2007 | Výchova

Neobvyklou akrobatickou atrakci získal největší krytý tématický vodní ráj v České republice – AQUAPARK v CENTRU BABYLON LIBEREC. Ve výšce více než deset metrů nad hladinou bazénů se od dnešního dne návštěvníkům otevřely tunely ze sítí a železných obručí. Prolézačka poskytuje zajímavé výhledy na celou toboganovou halu i do ústí obřího trychtýře – Space Bowlu.


Tunelů je připraveno celkem přes 100 metrů ve dvou částech. Konstrukce jsou ukotveny ocelovými lanky o průměru šest milimetrů do železobetonových nosníků stropu haly ve výšce 11 metrů nad úrovní hladiny bazénů. Tunely tvoří nerezové kruhové obruče o průměru 1,25 metru, mezi které je natažena síť. Nosnost je koncipována i pro dospělé. Konstrukce snese i zátěž, kdy lidé polezou tunelem blízko sebe.


Centrum Babylon

Kratší tunel o délce necelých deset metrů ja na plošině nad obřím trychtýřem Space Bowlu. Je z něho výhled do ústí toboganu i na relaxující ve vířivce za tobogany. Tunel se nachází ve výšce čtyři metry nad zemí.


Vystoupat až nad všechny čtyři babylonské tobogany lze druhým, delším tunelem. Vstup je možný z plošiny nad Space Bowlem ve výšce čtyř metrů, pak tunel stoupá až do výšky deset metrů pod strop AQUAPARKU Babylonu. Východ se nachází u vstupu do temného toboganu „Galaxie“. Na trase je několik odboček. Tunel se větví a opět spojuje.


Novinka se v AQUAPARKU Babylon připravuje od podzimu loňského roku. Práce zbrzdila především potřeba statistických výpočtů pro umístění prolézaček v prostoru. Dlouhou dobu se nenašel statik, který by tak náročné výpočty provedl.


Centrum Babylon

Tunely ocení především mladší návštěvníci AQUAPARKU Babylon, kteří tak získali další atrakci. V AQUAPARKU se nachází čtyři tobogány – červený, nejkratší Dráček, žlutá Anakonda, temná Galaxie s vodní clonou, která se tváří jako zeď a obří trychtýř Space Bowl – Tornádo. Pro nejmenší návštěvníky jsou připraveny vodopády, vodotrysky, klouzačky i brouzdaliště. Rodiče ocení whirlpooly, vodní a podvodní masáže, perličkové lázně, divokou řeku, parní i horkouvzdušnou saunu, romantické jeskyně s akvárii i bazény s vodou o teplotě 30° Celsia. Ve slunečních dnech je otevřena rozlehlá terasa s možností opalování a výhledem na horu Ještěd a město Liberec.



Zdroj: Centrum Babylon

Hana Houbičková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jo je to tam super,spousta vyžití s dětma
Obrázek uživatelky
profil
toto vyzerá suprovoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkDo Liberce jezdíme pravidelně, mohu jen chválit...
Obrázek uživatelky
profil
kdo to máte do Liberce stejně daleko jako já a do Polska co by kamenem dohodil, vyzkoušejte aquapark Tropicana v polské Wisle. Nemůžete zabloudit. Z Těšína je to asi 20min cesty. SUPER!!! N
Obrázek uživatelky
profil
je pro děti dobrej,ale jinak se tam nedá hnout,kolik je tam lidí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles