Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie

25. 03. 2020 | Televizní tipy
Kráska se špatnou pověstí, tak by se dala ve zkratce popsat tato země. Barvy, vůně, dopravní zácpy, nedotčené hory a hlavně drsný převis nad rozestavěnou silnicí. Zvládne Adam tuto výzvu? Režie Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie P. Horký (Premiéra)

Tirana vítá Adama a jeho tým ruchem kruhových objezdů, křikem pouličních prodavačů, úzkými uličkami i rušnými bulváry. Ve slepé ulici mezi mnohapatrovými činžáky se tísní malá tělocvična. Jediná umělá stěna, kterou mladá generace horolezců v milionové metropoli využívá k tréninku. Začít tady s horolezením vůbec není lehké. Hned za Tiranou sice začínají monumentální, dech beroucí hory plné příkrých vápencových skal, ale těch pár zajištěných oblastí je pro nováčky extrémně těžkých. Obtížnost pochopitelně vyhovuje Adamovi, kterého vůbec nevyvádí z rovnováhy, že má lézt nad rozestavěným silničním tunelem.

Balkánem nahoru a dolůJeště týž den dává do světa po sociálních sítích vědět, že zdejší, krasovými strukturami zbrázděná stěna, je to nejlepší krápníkové lezení jaké v životě zažil. Cesta je tu ovšem navrtaná jen jedna a na druhý pokus bez přípravy ji Adam z pořadu Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie zvládá. Hned vedle však najde terén na vytvoření vysněné balkánské cesty o obtížnosti 9b. Místní horolezci ho sice zavedou do skal nad romantickou přehradou Bovilla, ale Adam se vytrvale vrací k prašnému tunelu v kaňonu Brar. Zatímco zbytek štábu s albánskými horolezci objíždí místní hory, kde objevují kouzlo odlehlých vesnic, u kterých se pěstuje víno a pálí rakije jak před sto lety, Adam visí ve stěně a centimetr po centimetru zkoumá možnosti projektu, který pojmenoval The Dream. Zůstane vysněná cesta nezdolána?

Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie můžete sledovat 25. 3. 2020 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie:

Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie
Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie
Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie
Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou - Extrémní Albánie
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !