Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Banka vám nechce schválit hypotéku? Zkuste družstevní bydlení v novostavbě

24. 07. 2017 | Novostavba
-Komerční sdělení-

Rádi byste bydleli ve vlastním, ale hypotéku na byt vám žádná banka nechce schválit? Poohlédněte se po družstevním bydlení. To už dávno není doménou jen komunistické doby. Družstevní byty dnes koupíte i v novostavbách.

Jestliže si říkáte, že na družstevní byt vám v bance nepůjčí, pak nemáte úplně tak pravdu. Hypotéka na byt, který není v osobním vlastnictví, je možná, ale je velmi komplikovaná. Potřebovat k tomu budete především další nemovitost. Nově lze ale družstevní bydlení pořídit i v novostavbě, a to za minimální pořizovací cenu a za mnohem méně přísnějších podmínek.

Zaplaťte za družstevní byt v novostavbě jen čtvrtinu ceny


bydlení v družstevním bytěDevelopeři si uvědomují současnou nelibou situaci na realitním trhu a snaží se přizpůsobit. Lidé touží po vlastním bydlení, avšak vysoké ceny nemovitostí a přísnější podmínky pro poskytování hypoték, jim to neumožňují. Řešením tak jsou družstevní byty, v rámci kterých je zapotřebí na začátku zaplatit jen čtvrtinu ceny. Zbytek majitel doplácí formou nájmu.

Výhodou tak je, že nemusíte bance splácet několik desítek let hypoteční úvěr. Zároveň vás nemusí tížit problém v podobě nedostatku hypoték s vysokou LTV a v neposlední řadě na nižší půjčenou sumu snadno dosáhnete i s nižší bonitou.

Nevýhodou stále zůstává, že mnoho bank nechce, sjednávat hypotéky na družstevní byty. Důvodem je, že byt, který si pořizujete, není ve vašem vlastnictví, a tudíž ho nemůžete dát do zástavy. Pokud nedostanete hypotéku kvůli chybějící nemovitosti, pak ale nezoufejte. V portfoliu bank naštěstí existují ještě předhypoteční úvěry, které tento problém snadno vyřeší.

Předhypoteční úvěr sjednáte i bez zastavené nemovitosti


Předhypoteční úvěr je vhodnou alternativou pro ty, kteří nedosáhnou na klasickou hypotéku. Znamená to tedy, že nejsou dostatečně bonitní a že nemají nemovitost vhodnou do zástavy.
Pokud byste o předhypotečním úvěru uvažovali, pak ale počítejte s horšími podmínkami splácení. Banky nabízí k tomuto typu půjčky vyšší úrokové sazby. I tak je předhypoteční úvěr pro družstevní bydlení stále skvělým řešením
.
Nutno ale podotknout, že i přestože si sjednáte hypotéku na čtvrtinu hodnoty družstevního bytu, nesmíte zapomínat, že vaším pravidelným nákladem nebude jen splátka úvěru, ale i nájemné.

Šanci na úspěšné sjednání hypotéky navyšte spolužadatelem


Nedostatečnou bonitu můžete řešit i jiným způsobem, než družstevním bytem a předhypotečním úvěrem. Bonita žadatele závisí především na jeho příjmech, které lze navýšit, a to díky spolužadateli.
Vhodným spolužadatelem v případě koupě nemovitosti je manžel, manželka nebo partner či partnerka. Někdy mohou s navýšením bonity pomoci také rodiče nebo naopak už dospělé děti.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To zní docela zajímavě. My jsme naštěstí stihli hypotéku ještě minulý rok. Teď už se ta cena hrozně zvedá a už nedostanete sto procent. Smajlík Jinak pěkný domeček jsme si našli na http://www.eurobydleni.cz/domy/prodej/ Schválně se podívám, jestli pro družstevní domy mají také nějakou kategorii. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles