Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barevné domácí spotřebiče

24. 07. 2011 | Domácnost
Pryč jsou ty časy, kdy vypadaly všechny domácnosti na chlup stejně. Když jste přišli na návštěvu k příbuzným, připadali jste si jako doma – v koupelně stejné kachličky, v kuchyni linka k nerozeznání, shodný typ ledničky a televize jako přes kopírák. Dnes si můžeme vybrat z desítek různých barev, struktur a typů ať už se jedná o nábytek, doplňky nebo spotřebiče.

A právě spotřebiče si svou uniformitu udržely nejdéle. Univerzální bílá lednice, trouba i pračka se pevně zakořenily do našich představ a jen obtížně se z nich dostávaly pryč. Jako první se objevila barva (můžeme-li to vůbec barvou nazvat) nerez (pro puntičkáře – kovově šedá :-) ) nebo černá. Typická však byla zejména pro „americké“ dvoukřídlé lednice a průmyslové velkokapacitní spotřebiče.

V poměrně nedávné době se objevily jednobarevné spotřebiče. Řada obchodů nabízí možnost zakoupení vybraných typů domácích spotřebičů v barvách, které si zákazník může zvolit dle vzorníku. Barevné verze jsou zpravidla dražší než bílé, nerez nebo černé. Posledním výkřikem módy pak jsou spotřebiče s vzorovaným nebo fotopovrchem. Fototapety lze zakoupit i samostatně, musíte ale počítat s tím, že se neaplikují zrovna snadno – většina moderních spotřebičů nemá 100 % rovné plochy a ostré hrany, tapetu si tedy musíte přizpůsobit, což vyžaduje skutečně nemalou zručnost.

Rozhodujete se, zda si pořídit klasický spotřebič nebo barevný? Pak si odpovězte na následující otázky:

1.    Kolik hodlám do  nákupu investovat? (Není ve vaší situaci lepší utratit vyšší sumu za kvalitnější věc?)
2.    Na jak dlouho spotřebič kupuji? (Očekáváte, že vám vydrží 10 let, nebo pro vás není problém zakoupit za 2 roky nový?)
3.    Splní nevšední design svůj účel? (Dokážete si sami vybrat skutečně vhodný kousek do vaší domácnosti, případně má vám kdo poradit? Rozhodnete-li se za pár měsíců vymalovat kuchyň, nebudete se muset příliš přizpůsobovat?)
4.    Co ostatní vybavení? (Pokud si zakoupíte hráškově zelenou lednici, mikrovlnku i chladič vína, budete schopni nahradit každý z nich v případě poruchy?)
5.    Jste o své volbě skutečně přesvědčeni? (Vínově červená mraznička může být na první pohled krásná, ale „neohledí“ se?)
Cílem těchto otázek rozhodně není vás od nákupu barevného spotřebiče zrazovat! Právě naopak. :-) Pokud jste zvážili všechna pro a proti a barevný design zvítězil, pak hurá do toho! Určitě zaujme každého návštěvníka a vy budete mít krásný pocit, že takovou domácnost, jakou máte vy, nenajdete nikde jinde.

Agrant – čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My jsme měli modrou mikrovlnku, modrou linku a celkově k tomu situovanou kuchyň. Před necelým rokem jsme se přestěhovali a už to máme jinak a moje milovaná mikrovlnka odešla do věčných lovišť (měla už přes 10 let). Linku jsme trochu zrenovovali přelepením dvířek tapetou a spotřebiče máme bílé a kuchyň vypadá vcelku dobře, ale stejně jsem si ještě nezvykla Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
už jsem historická.Smajlík.Smajlík.máme většinu bílou..
Článek hezký..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka