Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barvené vlasy si přes léto žádají zvláštní péči, aby neztratily sytost a lesk

24. 08. 2016 | Péče o vlasy
Přes 80 % žen si barví vlasy, pouhá pětina na hlavě nosí přirozenou barvu. Zatímco v mladším věku více experimentujeme s různými stylingy, po čtyřicítce saháme po barvicí tubě spíše z praktických důvodů, abychom překryli šediny.

Ať už jsou naše pohnutky pro barvení vlasů jakékoliv, všechny bez výjimky toužíme po syté, dlouhotrvající barvě s oslnivým odlesky. Právě přes léto ale na naše kadeře působí hned několik faktorů negativně ovlivňujících intenzitu barvy a lesk.

Barvené kadeře mají specifické požadavky a žádají si zvláštní péči. To platí především v létě, kdy jsou vlasy, i ty nebarvené, samy o sobě namáhány a vlasové vlákno ztrácí na pevnosti a kvalitě. Každá žena, která si pravidelně dopřává barvení, melír či přeliv, si zároveň přeje, aby docílený odstín rychle neblednul a dlouho si zachoval sytost a lesk. To se stává opravdovým oříškem hlavně přes léto, kdy blednutí barvy přímo ovlivňuje sluneční záření, působení slané či chlorované vody, nečistoty z prostředí a nešetrné mechanické zacházení, jako je česání, žehlení či fénování.
Jak si i přes léto udržet krásnou a sytou barvu co nejdéle?

péče o vlasyPozor na ultrafialové záření


UVA i UVB paprsky jsou pro naši kůži, a tedy i vlasový porost škodlivé. Zároveň jsou jednou z hlavních příčin blednutí barvy. Paprsky totiž poškozují povrchovou strukturu vlasu, takzvanou kutikulu, a vlas tím ztrácí schopnost absorbovat vodu. Stává se tak slabým, vysušeným a lomivějším. UVA záření navíc proniká hlouběji do struktury vlasu a narušuje buňky aktivně tvořící barvivo melanin. Sluneční záření ve výsledku způsobuje rozklad molekul barviva uvnitř vlasu, což se následně projeví i u přírodních vlasů vybledlým, matným vzhledem. Proto během pobytu na přímém slunci, ale i když je pod mrakem, myslete na kvalitní vlasové přípravky s UV filtrem a noste klobouky či šátky.

Ztráta barvy při koupání


Během léta si často užíváme vodních radovánek a většinu dovolené trávíme u vody, plaváním v moři nebo u bazénu. Častým kontaktem s vodou ale dochází k vymývání barvy, protože voda rozpouští molekuly barvy. Pokud je voda navíc slaná nebo obsahuje chlor, je blednutí tím výraznější a rychlejší. Vyplatí se mít během koupání vlasy vyčesané a co nejvíce jim bránit v kontaktu s vodou. Při mytí je nechte volně proschnout a nevystavujte je mokré přímému slunci.

Speciální péče o namáhané vlasy


Pro péči o barvené vlasy bychom si měli vybírat speciální kosmetické přípravky, které byly pro tento účel vyvinuté. Poškozený vlas je sušší, má pórovitou, nepravidelnou strukturu a je křehčí, což ho činí náchylnějším vůči různým typům poškození. Poškození vlasů je nejlepší předcházet, protože silně poničené vlasy se napravují jen těžko.
Pro namáhané, suché a porézní vlasy používejte kvalitní vlasovou kosmetiku, nejlépe kadeřnických značek. Nemusíte za ni platit horentní sumy v salonech, lze ji pohodlně sehnat za dobrou cenu na internetu. Doporučujeme kosmetiku s vitaminy, proteiny a keratinem, který má schopnost vlasové vlákno vyhlazovat a vyplňovat drobné trhlinky na povrchu. Přípravky pro vlasy se speciálními potřebami vlas důkladně a šetrní myjí a odstraňují zbytky nežádoucího pigmentu, který brání vyniknutí barvy vlasů, ať už je přírodní, či umělá.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !