Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barvu měnící skvrny na kůži: Pityriasis versicolor

26. 08. 2019 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Zní to jako sci-fi? Jde o málo známý problém, který někdy postihne až 40% dospělé populace. Objevuje se hlavně v souvislosti s teplým a vlhkým počasím.

Někdo si jich ani nevšimne, někdo nad nimi mávne rukou a málokdo se s takovým „nezávažným“ problémem odváží jít k lékaři. O čem je řeč?

Dnes si povíme něco o těch, které se objevují při Pityriasis versicolor – známé také jako Tinea versicolor. Tento kožní problém se projevuje skvrnami, které jsou v létě na opálené kůži světlé až do růžova a na kůži v zimě tmavé. Způsobují je kvasinky rodu Malassezia, které si libují v teplém a vlhkém prostředí v blízkosti mazových žláz – čímž se tyto skvrny často prvně objeví na hrudníku či zádech, odkud se pak rozšiřují dále po pažích či trupu.

mycí gel Mediket VersiSvětlé skvrny jsou zapříčiněné bělícími enzymy, které kvasinky vylučují, u tmavých skvrn naopak kvasinky podporují tvorbu kožního barviva. V některých případech mohou být skvrny svědivé. Oproti jiným obdobným kožním problémům jsou skvrny velmi jasně ohraničené a na kůži po poškrábání šupinatí.

Skvrny při Pityriasis versicolor jsou hlavně kosmetický problém a bohužel mají tendenci se vracet. Nejpostiženější jsou lidí se sníženou imunitou. Svou roli hraje také pH kůže, prostředí, genetika, kožní mikroflóra i mnoho dalších faktorů. Obzvláště ženám mohou narušit estetický dojem u vykrojenějších kousků oblečení s výstřihy. Postihují převážně dospělé – u dětí jsou vzácné.
Co proti nim můžete udělat? Vhodné je používat mycí gel působící proti kvasinkám společně s neomyvatelným dermatologickým gelem, které jsou proti tomuto problému přímo stvořeny.

mycí gel Mediket VersiIdeální jsou mycí gel Mediket Versi a gel Vitella Versi, které najdete v lékárnách. U mycích gelů je ideální nechat je působit 3-5 minut, aby se jejich účinky plně projevily. Tmavé skvrny zmizí po několika týdnech, světlých se zbavíte opalováním na sluníčku. Kosmetické přípravky řeší příčinu problému, kterým je nadbytek kvasinek na kůži. Kůže se pak musí obnovit, aby zmizely samotné skvrny. Tmavé skvrny tak většinou vyblednou po 2-3 měsících a můžete napomoci ústupu světlých skvrn opalováním na slunci.

Pokud vám kosmetické přípravky nepomáhají, je vhodné se poradit s vaším lékařem či lékárníkem. Jakákoliv náhlá změna vzhledu kůže by měla přitáhnout vaši pozornost a v případě jakýchkoliv pochybností je nutné se poradit s odborníkem, který dokáže určitě správnou diagnózu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
diamantySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
07. 11. 2019 18:58 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
07. 11. 2019 18:54 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
07. 11. 2019 18:49 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
07. 11. 2019 18:45 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
07. 11. 2019 18:40 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
07. 11. 2019 18:36 Sebrán "Šperky" za 20 bodů

Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já sebrala 7 šperků
Obrázek uživatelky
profil
4 symboly sebrány Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
čtvrtéSmajlíkSmajlík

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles