Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barvy a jejich tajemství

18. 07. 2010 | Pro ženy
Jsou všude kolem nás, ovlivňují naši náladu, vnímání, pocity, soustředěnost i naše vlastní působení na okolí. O čem je řeč? O barvách! Svět je plných barev, najdete je všude – v práci, doma, při zábavě, ale i v umění. Taktéž při výběru svého šatníku a samozřejmě při líčení. Každá barva vyjadřuje něco jiného, každá z nás v ní působí jinak na ostatní a každé z nás také sluší jiné barvy. Ohled se bere zejména na barvu vlasů, očí a pleti. To bych ale trochu odběhla, takže zpátky k tajemství barev. Každá z nich je originál.

Šedá barva

Šedá je symbolem neutrality, ochoty ke kompromisům, značí úroveň a výkonnost. Pokud budete mít správné doplňky, nemusíte se bát, že byste v ní působila jako „šedá myška“. Letos je tato barv trendy a módní návrháři věděli, proč jí zařadit do barev ve svých kolekcích. Jediný pozor si dávejte na tmavě šedou, která někdy působí jako barva popela, smrti a většině lidí na kráse moc nepřidá. Jediný způsob jak na ní vyzrát, je doplňovat další barvou.

Bílá barva

U této barvy toho není moc na vysvětlování. Představte si svatbu, kde je vše kolem andělsky bílé, do místnosti vstupuje nevěsta, která má na sobě taktéž bílé šaty. Co myslíte, že vyjadřuje bílá? Představuje neposkvrněnost, cudnost, nevinnost a čistotu. Nejvíce oblíbená bývá v létě, kdy bílá odráží světlo, udržuje věci v chladu a navíc krásně vynikne vaše do bronzova opálená pleť. Bílá zbavuje strachu a dodává sílu k řešení nepříjemných situací.

Hnědá barva
Hnědá je barvou země a dřeva. Je neformální a i když je tento rok velice oblíbená, v minulosti tomu tak nebylo, pro většinu lidí působila nudně a malou flexibilitu. Je nejzákladnější barvou přírody, proto má též mnoho odstínů. Barva dřeva představuje nefalšovanost, autentičnost, pomáhá vytvořit příjemnou a otevřenou atmosféru.

Černá

Barva, kterou nemůžete nikdy nic zkazit. Černá se hodí téměř ke všemu, ať už se to týká oblečení, bot, nebo doplňků. Je to barva mnoha významů – je spojována s tmou, tajemstvím, erotikou, elegancí. Nejoblíbenější je právě proto, že je považována za formální, silnou a značí autoritu, dominanci, sílu a moudrost. V černé budete působit jako pravá dáma. Touto barvou nemůžete nic zkazit.

Modrá
Modrá je jednou z nejoblíbenějších barev, symbolizuje inteligenci, spolehlivost, moudrost a loajalitu. Má také chladivý účinek a zklidňuje. Lidé oblečení v modré barvě vyvolávají pohodu, přátelskost a usnadňuje komunikaci. Je to barva stálosti, víry a nebe.

Zelená
Zelená má mnoho významů, přičemž nejsilnější z nich je příroda. Představuje život, růst, mládí, naději, životní energii, harmonii a klid. Je často používána v oblečení pro sport a volný čas.

Žlutá
Je jednou z prvních barev, které si lidské oko všimne. Představuje hravost, světlo, pohodový přístup k životu, osvobození a radost. Pozitivně ovlivňuje komunikaci v kolektivu a myšlení. Budete v ní působit jako opravdové sluníčko.

Oranžová
Pomerančová barva je spojována s teplem, hravostí a spokojeností. Budete v ní působit silně, energeticky, štědře a antidepresivně. Znamená úspěch, spravedlnost, přitažlivost a vytrvalost. Existuje mnoho odstínů. Nosí ji lidé s touhou vyniknout, kteří se nestarají o názory druhých.

Červená
Je emocionálně velmi silná a velmi extrémní barva. Symbolizuje horko, oheň, energii, krev, vášeň, lásku, teplo, sílu, vzrušení. Je to silná barva sama o sobě a v kombinaci s jinými barvami své významy mění. Například se zelenou se stává symbolem Vánoc, s bílou zase znamená v mnoha kulturách radost. Červená barva je barva, která hodně dodává energii, stačí jen, když si oblečete červené spodní prádlo.

Růžová
Růžová je nejromantičtější barvou ze všech. Uklidňuje a činí člověka přívětivějším, povzbuzuje ženskost, plné prožívání pocitů, pohody a štěstí. Je to barva romantiky, která symbolizuje lásku, věrnost, přátelství, čest, harmonii a soucit. Působí tak, ale jen v omezeném množství, ani s růžovou by se to nemělo moc přehánět. Nezapomeňte též na přísloví – méně je někdy více.

Nikolette
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
farby treba vedieť doladiť
Obrázek uživatelky
profil
modrá je dobráSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles