Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barvy, vůně a chutě podzimu, to je zahradnická FLORA Olomouc

23. 09. 2007 | Výstavy
Špičkovou produkci domácích i zahraničních pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2007. Největší akce svého druhu v České republice se uskuteční ve dnech 4. – 7. října na Výstavišti Flora Olomouc.

Na indiánskou vesnici s totemy, týpí a vodopádem se promění hlavní pavilon A. Jeho prostory budou vyhrazeny hlavní výstavní expozici Flora Olomouc s názvem “INDIÁNSKÉ LÉTO“. Pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy se v ní představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny. Chutné výpěstky doplní přehlídka nejzajímavějších odrůd květinové královny podzimu - chryzantémy. Galerie pavilonu bude patřit podzimní soutěži v aranžování květin pořádané Svazem květinářů a floristů na téma „Inspirace do interiéru“. Floristé budou soutěžit v tvorbě květinového obrazu a aranžování nádoby do prostoru. Ovocné a okrasné školkařské výpěstky najdou zájemci na venkovních plochách výstaviště Flora Olomouc.

Flora Olomouc Návštěvnicky přitažlivou bude už tradičně velká společná expozice Českého zahrádkářského svazu v pavilonu G s přehlídkou krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, výstavou pěstovaných i divoce rostoucích hub, mykologickou poradnou, zahrádkářskou poradenskou službou, prodejem včelích produktů, skvělých moravských vín a hlavně burčáku!

Pavilon E vyhradili pořadatelé současně probíhajícímu festivalu gastronomie a nápojů OLIMA se 4. ročníkem soutěže o nejlepší ovocnou pálenku FLORA KOŠT. Soutěž, jejíž nultý ročník - pod názvem „Hanácké košt“ - se konal v roce 2003, je určena drobným i velkým pěstitelům a „paličům“ dobrých moků. Odborně ji garantuje Zahradnická fakulta Lednice na Moravě, MZLU Brno, Občanské sdružení DeVit Němčičky, Státní zemědělská a potravinářská inspekce Olomouc a Unie destilatérů ČR. Účastnit se mohou všichni, kteří se chtějí pochlubit vlastní dobrou slivovicí, broskvovicí, hruškovicí, jablkovicí, meruňkovicí, třešňovicí, vínovicí, višňovicí, či jiným ovocným destilátem. a dodají vzorek 0,5 l destilátu s řádně vyplněnou přihláškou nejpozději do 17. 9. 2007. Soutěžní vzorky budou mít opět možnost ochutnat i návštěvníci!

Flora Olomouc Zahrádkáři, chalupáři a kutilové určitě ocení prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb v pavilonu H a na venkovních plochách výstaviště. Volné chvíle zpestří doprovodný program se spoustou dobré muziky, či návštěva sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora Olomouc.

Cena vstupenek na FLORU Olomouc:

80 Kč - plnoplátci, 60 Kč - důchodci a studenti, 20 Kč - děti do 15 let

150 Kč - rodinné vstupné (2 dospělí + děti), zdarma - děti do 10 let v doprovodu rodičů, držitelé ZP a ZP-P)


Další informace na webových stránkách výstaviště FLORA OLOMOUC.




Hana Nováková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak ja jsem tam byla loni,moc se mi tam libilo a letos jsem se rozmyslela,jestli si nemam za body objednat listky,ale nejak jsem na to pak zapomnela.No a vcera mi prisly dva listky,Ze jsem je vyhrala tady na Chytre zene,tak se tam urcite pujdu podivat.Dekuji CHŽ
Obrázek uživatelky
profil
Tam by se mi líbilo, ale máme to trošku z ruky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a moc se mi to líbilo - jenže letos mi to nevyjde a mrzí mě to... tak snad zase příště
Obrázek uživatelky
profil
na floru chodím pravidelně se školou je to moc zajímavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles