Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bedekr VI.: Rotterdam

7. 11. 2019 | Televizní tipy
Největší přístav v Evropě, fascinující kontrast mezi starou a moderní architekturou. Vítejte ve městě, které lze buď milovat, nebo nenávidět. Uvidíte, na kterou stranu se přidá průvodce pořadu Bedekr VI.: Rotterdam Martin Písařík.

Největší přístav v Evropě, voda, kam oko dohlédne, fascinující kontrast mezi starou a moderní architekturou. Vítejte v Bedekru, vítejte v Jižním Holandsku a vítejte v Rotterdamu. Ve městě, které lze buď milovat, nebo nenávidět. Příběh druhého největšího města Nizozemska se začal psát kolem roku 1270, kdy se na řece Rotte postavila přehrada – v holandštině dam. Rotterdam. Město bylo bohužel za II. světové války vybombardováno Němci a v podstatě srovnáno se zemí. My objevíme to málo co zbylo a samozřejmě se zaměříme i na to, co se na uvolněných parcelách nově postavilo. Vedle starého přístavu Oude Haven nás tak zaskočí Kijk Kubus.

BedekrSlavné dílo architekta Pieta Bloma, které bylo první skutečně moderní a neutilitární stavbou města. Vypravíme se i do přístavu, jemuž se přezdívá “Brána Evropy”, k hotelu Amerika, odkud odjížděli holandští emigranti nebo do dalšího starého přístavu Delfshaven. Ve Schiedamu navštívíme palírnu ginu a hlavně jeneveru, který je považován za otce ginu.

V nedalekém Delftu budeme obdivovat zachovalou a starobylou krásu města, zmíníme se o zdejším rodákovi Johannesi Vermeerovi a navštívíme hrobku holandského otce národa Viléma Oranžského. Suvenýr v podobě slavné delftské keramiky je povinností stejně jako návštěva keramické dílny.

Bedekr VI.: Rotterdam můžete sledovat 7. 11. 2019 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bedekr VI.: Rotterdam:

Bedekr VI.: Rotterdam
Bedekr VI.: Rotterdam
Bedekr VI.: Rotterdam
Bedekr VI.: Rotterdam
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles