Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Běh na podporu pacientů s poruchou srážlivosti krve

10. 06. 2016 | Ze společnosti
V Hradci Králové se 31. 5. 2016 konal 4. ročník charitativního běhu nadačního fondu AQUAPURA, při kterém desítky běžců podpořily pacienty s poruchou srážlivosti krve. Charitativní běh pořádaný ve spolupráci s basketbalistkami týmu Hradecké lvice byl zároveň oslavou pátého výročí činnosti nadačního fondu AQUAPURA, který jako jediný v České republice pomáhá pacientům s tromboembolickou nemocí.

Zakladatelé nadačního fondu AQUAPURA, manželé Pavel a Monika Staňkovi, při této příležitosti předali další dar zakoupený jejich fondem pro Fakultní nemocnici Hradec Králové, a sice zdravotnický materiál v hodnotě 30 625 Kč. Zahrnuje mimo jiné speciální testovací proužky ke stanovení hodnot INR srážlivosti krve u pacientů na antikoagulační terapii a pokryje až 288 vyšetření.

„Dlouhodobě podporujeme Fakultní nemocnici Hradec Králové, pro kterou jsme za dosavadní dobu činnosti nadačního fondu AQUAPURA zakoupili lékařské vybavení a zdravotnický materiál za téměř 600 000 Kč. A dovybavujeme nemocnice i v jiných krajích České republiky. Vážíme si přízně všech běžců, děkujeme za to, že dnes opět přišli aktivity fondu podpořit. Velmi děkujeme také všem sponzorům a partnerům, že podporují nadační fond AQUAPURA a pomáhají s námi již řadu let,“ řekl Pavel Staněk.

Běh na podporu pacientůNové zdravotnické vybavení přispěje ke zvýšení kvality péče o pacienty s tromboembolickou nemocí a je určeno pro IV. Interní hematologickou kliniku a odd. Urgentní medicíny – Emergency. Dar převzal ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové, prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.
   
„Jsem velice rád, že nadační fond AQUAPURA podporuje naši fakultní nemocnici. Skutečně, částka věnovaná našim pacientům není malá a já bych chtěl fondu velmi poděkovat za jeho aktivity, které vedou svým dílem ke zlepšení poskytované péče. Jistě nemusím děkovat jen sám za sebe, těmi nejvděčnějšími jsou nepochybně naši pacienti,“ řekl prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. a dodal: „Podpora různých pacientských skupin formou charitativních běhů je velmi vhodná metoda, kdy můžeme veřejně projevit svoji angažovanost, přispět drobným obnosem a ještě udělat něco pro své zdraví. Charitativní běh organizovaný nadačním fondem AQUAPURA je pro mne tedy aktivitou, kterou vítám a podporuji. Pokud mi čas jen trochu dovolí, snažím se vždy účastnit i osobně.“

Charitativní běh se konal v úterý 31. května 2016, trať o délce 4,5 km vedla v centru města Hradce Králové podél řeky Labe. Startovné bylo předáno nadačnímu fondu AQUAPURA, který tak získal částku 21 500 Kč ve prospěch pacientů s poruchou srážlivosti krve. V rámci sportovního odpoledne převzal nadační fond také symbolické šeky od společnosti Matrix Hotels s.r.o. ve výši 10 000 Kč a Porsche Hradec Králové, která darovala 5 000 Kč.

AQUAPURA, nadační fond Pavla a Moniky Staňkových, se od roku 2011 zaměřuje na pomoc pacientům s tromboembolickou nemocí a Leidenskou mutací krve. Dovybavuje nemocnice novými lékařskými přístroji a laboratorním materiálem, který přispívá ke zvýšení kvality péče o pacienty s tímto onemocněním. Pořádá vzdělávací přednášky o poruchách srážlivosti krve. Věnuje se osvětové činnosti, pomáhá dětem z dětských domovů a dětem se zdravotním handicapem.

Pro více informací navštivte: www.aquapura.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !