Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Běh života

15. 11. 2020 | Vaše příběhy

V zaměstnání jsme měli dobrý kolektiv. Rozuměla jsme si se všemi, práce mě bavila a chodila jsem do ní ráda.

Mezi mými spolupracovníky byla i Alena. Ta byla o něco starší, než já. Právě překročila padesátku a její chování se náhle začalo měnit. Všichni jsme věděli, že po rozvodu má mladšího přítele. Ze začátku jen kvetla. Byla zamilovaná, veselá a měla energie na rozdávání. Později se ale změnila. Z veselé a optimistické kolegyně se stala zamlklá a zamyšlená žena. Když už s někým promluvila, obvykle to vyústilo velkou hádkou. Bylo znát, že Alenu něco trápí. Nikomu se ale nesvěřila.

 

Tento stav trval několik měsíců. Raději jsme se začali Aleně vyhýbat. I v práci nadělala několik chyb, které se musely následně řešit a celá věc se dostala až na vedení firmy. Alena dostala výtku, přišla o prémie a bylo jí oznámeno, že pokud se její nevraživost vůči nám kolegům nezlepší, bude s ní rozvázán pracovní poměr. Krátce na to šel ještě před přestávkou jeden z kolegů na toaletu. Do haly se vrátil celý roztřesený. V ruce držel nůž. Když se malinko uklidnil, sdělil nám, že si ve skladu, kolem kterého procházel, všiml naší kolegyně Aleny. Lezla na žebřík, kolem krku měla lano, kterého byl plný sklad. Alena chtěla spáchat sebevraždu. Jakmile skočila ze schůdků, které si přistavila pod tyč se smyčkou, kolega přiskočil a nebohou kolegyni odřízl.

běh životaNa místo přijela záchranka i policie. Alenu odvezli. Naštěstí její život byl zachráněn. Pobyla si nějakou dobu v psychiatrickém zařízení, náš kolega obdržel od firmy peněžitou odměnu za záchranu života, kterou mu předával sám ředitel, a život šel dál.

Už to ale nikdy nebylo takové, jako předtím.

Když se Alena po léčbě vrátila do práce, atmosféra houstla. Nikdo s ní nechtěl pracovat, protože se bál, aby ji případně nevyprovokoval k dalšímu sebevražednému pokusu. Alena ale byla zase jako dřív, veselá, kamarádská a svědomitá. Jak jsme se později dozvěděli, její nový mladý přítel ji zadlužil, připravil ji o úspory a odešel od ní. To bylo spouštěčem jejích problémů. Nyní se s tím smířila, většinu dluhů za něj zaplatila a zase byla nad věcí. Kolegovi, který ji tehdy zachránil, dokonce přinesla dárek.

Krátce na to se ale snižovaly stavy zaměstnanců. Mezi těmi, kteří měli ve firmě skončit, byla i Alena. Ředitel vzal ale Alenu na milost. Převedl ji na jinou pozici, aby nemusela z firmy odejít. My ostatní jsme takové štěstí neměli. Mezi těmi, které postihlo propouštění, jsem byla i já. Pak jsem několik měsíců hledala novou práci. Vše je ale za mnou, práci už mám a na bývalé zaměstnání mi zůstaly jen vzpomínky.

 

To vše se odehrálo před dvěma lety. Netušila jsem, že si brzy budu muset na Alenu a vše minulé zase zavzpomínat. Potkala jsem nedávno svou bývalou kolegyni. Ta jediná z naší směny zůstala ve firmě po masivním propouštění. Ona a Alena. Byla tehdy mladá, perspektivní, a tak byla ušetřena.

Mezi řečí se mě zeptala, jestli si pamatuji na Alenu.

„Na tu se snad zapomenout nedá,“ řekla jsem. Ano, svým činem se Alena navždy zapsala do paměti všech.  

Pak mi sdělila, že právě Alena podlehla letos pandemii Covid-19.

„Cože?“

Nemohla jsem tomu uvěřit. Už i já znám pár lidí, kteří se touto nemocí nakazili, ale dosud jsem neznala nikoho, kdo by nemoci podlehl.

Počítala jsem v duchu, kolik jí bylo let. Jako by známá vytušila, na co myslím, řekla:

„Bylo jí padesát čtyři.“

Byla i ve svém věku štíhlá, pohyblivá a co jsem věděla, byla Alena zdravá. A teď tu není. Dva roky poté, co si chtěla sama vzít život. Její osud ji dostihl. Tolik se od návratu z psychiatrické léčebny změnila. Byla to zase ta stará veselá a optimistická Alena. Byla, a už není…

 

čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Běh života:

Běh života
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to zvláštní, že nemoc nepřežila, když už byla zdravá Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané, nemoc si bohužel nevybírá.
Obrázek uživatelky
profil
smutný příběhSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles