Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bella a Sebastián

3. 04. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Bella a Sebastián
Autor: Nicolas Vanier
Nakladatelství: Albatros
Rok vydání: 2014
Rozměry: 163 x 238 mm
Počet stran: 288 stran
Cena: 289 Kč 

Píše se rok 1943. Vesničku v srdci Alp terorizují německé jednotky. Někteří obyvatelé se ale i přesto spojí a bojují… Zatímco krásná pekařka Angelina musí Němcům za každou cenu dodávat chleba, doktor Guillaume převádí přes hranice pronásledované židovské uprchlíky. Poručík Braun to ví a snaží se ho chytit při činu. Oba muži spolu navíc soupeří o Angelinu.

Mezitím se celá vesnice snaží chytit tajemné zvíře, které jim dáví ovce. Sebastián se ale rozhodne, že „Bestii“, proti které se všichni spikli, ubrání a zachrání. Uprostřed nádherných, ale i děsivých hor se odehrává strhující drama o přátelství. Podaří se Sebastiánovi zvítězit nad lidskými předsudky?

Bella a SebastiánStarý příběh v novém kabátě


Nakladatelství Albatros vydalo knihu Bella a Sebastián na motivy příběhu, který poprvé ztvárnila Cécile Aubryová v legendárním seriálu z roku 1965. Kniha vypráví strhující drama o setkání samotářského chlapce a divokého horského psa, kteří oddaně brání jeden druhého na pozadí reálií druhé světové války. Filmové zpracování příběhu uvedl minulý týden do kin autor a režisér Nicolas Vanier.

Bella a Sebastián je kouzelný příběh o nehynoucí lásce a nezničitelném přátelství, které dokonale působí jako štít proti lidské zlobě. Vanier napsal poutavý příběh, který přenese čtenáře do dobrodružného světa malého chlapce, který prožívá své dětství na pomezí nádherných, ale i děsivých francouzských hor, kam zasáhla druhá světová válka.
"Jako malý jsem tenhle seriál zbožňoval. Už tehdy jsem miloval zvířata, přírodu a hory. Válka a útěk Židů do Švýcarska do tohoto rámce perfektně zapadly," uvedl Nicolas Vanier.

Malý Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne objeví divokou Bellou, velkého horského psa, se kterým se postupně tajně spřátelí. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu chlapec a pes zažívají úžasná dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, do kterého je násilím vtáhne svět dospělých v období 2. světové války.

Spisovateli Nicolasi Vanierovi se podařilo oživit legendární dílo Cécile Aubryové a přiblížit ho dnešním dětem. Vanier napsal román, který je mnohem víc než jen moderní adaptace téměř půl století staré klasiky. Skvěle literárně vystavěný a čtivý příběh jistě obstojí jak u dospělých, kteří s nostalgií zavzpomínají na dojemné vyprávění o vztahu malého chlapce a divokého psa, tak u dětí, jež kniha zaujme strhujícím dějem a překrásně vykreslenou přírodou francouzských hor.



Tuto knihu  Bella a Sebastián koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Albatrosmedia.cz

Notburga
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bella a Sebastián:

Bella a Sebastián
Bella a Sebastián
Bella a Sebastián
Bella a Sebastián
Bella a Sebastián
Bella a Sebastián
Bella a Sebastián
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tuhle knihu si někdy musím přečíst! a ten film taky zkouknout potom, podle traileru to vypadá krásně, ale asi to bude i smutné
Obrázek uživatelky
profil
Tuhle knihu jsem vybrala jako dárek pro dceru,které bude za 3týdny 12let,moc ráda čte a věřím,že se jí knížka bude líbit.Určitě chci tohle vidět i ve filmovém zpracování Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tuhle knížku vřele doporučuji,nádherná.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
těším seSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles