Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ben a poštovní příhoda

26. 11. 2017 | Vaše příběhy
 Pes je součástí života nás, pejskařů. A my naopak jsme důležitou součástí života našich psů. Alespoň tak, myslím si, by to mělo vypadat u správného chovatele čtyřnohého mazlíčka.

Svého Bena mám už od štěňátka. Nyní má už dvanáct a půl roku, je to ale stále štramák. Je vitální, veselý a hlavně zdravý. Dokonale jsme se sžili, o čemž svědčí i má příhoda.

Jako vždy jsem šla zaplatit byt. Platím ho přes SIPO na přepážce pošty ze zvyku a také proto, abych nemusela v případě, že potřebuji uvést někde platby za byt, předkládat výpis ze svého bankovního účtu. Právě proto jsem si také zřídila Zákaznickou kartu, díky které mám určitou slevu na platby.

Vyšla jsem před dům a uvědomila jsem si, že slevovou kartu jsem nechala doma. Ben si to ale už zamířil směr pošta, protože právě v tomto období v blízkosti pošty v jednom z domů bydlí hárající fenka. Vždy, když některá z fenek v našem okolí má toto kritické období, Ben se při našich venčících procházkách ode mne vzdálí, aby prozkoumal, co mu fenka na místě zanechala. Tak tomu bylo i nyní. I když jsem Bena volala, že se vracím, ohlédl se a šel dál směr voňavé území. Beník je už natolik sžitý s mými způsoby života, že vím, že i kdybych na poštu už nešla, brzy se vrátí sám k našemu vchodu. A tak jsem šla pro kartu sama. Došla jsem k poště, kde Ben seděl a čekal. Tentokrát zůstal venku, i když má jako VIP pes vstup na naši poštu povolen. Vždyť tam také chodí se mnou od štěněte. Přišla jsem k přepážce a paní obsluhující přepážku se na mě usmála:


„Jé, my tady měli před chvilkou vašeho pejska!“

Musela jsem se smát. Tak on mě už hledal! Ben má ve zvyku, když se náhodou někde zdrží a neví, kde jsem, obejít poštu a všechny obchody, které často navštěvuji. Hospody a obchody, do kterých nechodím, automaticky vynechává. Poslední dobou do okruhu zařadil také jeden bankovní subjekt, protože i tam jsem poslední dny měla hodně vyřizování. Jedná velmi analyticky. Jeden čas pracovala má známá v butiku nedaleko mého bydliště. Denně jsem ji v práci navštěvovala i s Benem, který vždy v parných dnech dostal misku vody, lehl si před obchůdek a čekal…na podrbání, na pěkné slovo i na to, až půjdeme dál. Když se Ben náhodou při procházce ztratil, přišel zkontrolovat také butik a mou známou, jestli nejsem tam.

Butik byl ale brzy zrušen, a na jeho místě vznikla sázková kancelář. Nesázím a do sázkových kanceláří nechodím. Ben, když mě ztratí z dohledu, od této chvíle prostory, kde býval butik, vynechává. Ví, že tam už nechodím!

Paní z pošty mi dále vyprávěla, jak v ní hrklo, když Bena viděla u přepážky.

„Myslela jsem si, že jste někde zkolabovala a pejsek přišel žádat o pomoc,“ vyprávěla.

Ani jsem netušila, že si mě tak dobře pamatuje a dokáže k psovi přiřadit páníčka.

Tak už jsem klidná. I kdyby se mi někdy v budoucnu něco stalo, Ben půjde a přivede pomoc. Třeba paní od přepážky…

 


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také v tisku


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Ben a poštovní příhoda:

Ben a poštovní příhoda
Ben a poštovní příhoda
Ben a poštovní příhoda
Ben a poštovní příhoda
Ben a poštovní příhoda
Ben a poštovní příhoda
Ben a poštovní příhoda
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
za pochvalu, hřeje u srdíčka.
Obrázek uživatelky
profil
....moc pěkně napsáno))SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

oba články jsou moc pěkně napsané, též fotky jsou pěkné.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
fajn, že váš pejsek může běhat, i třeba na poštu.. u nás bez vodítka pejsek ven nesmí, když někomu uteče, tak skončí v psím útulku... Muž proto už nechce dalšího pejska, že by neměl volnost, že by musel chodit jen na vodítkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsanéSmajlík a pěkné fotky Smajlík

Beník je chytrý pejsekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles