Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ben Cristovao nabízí české texty na druhé desce

7. 06. 2011 | Novinky
Po svém debutu Definitely Different, na kterém se, jak sám tvrdí, jako interpret stále hledal, vydal Ben Cristovao druhou desku, která je mnohem vyzrálejší, různorodější a hudebně modernější. Na desce, která nese jednoduchý, avšak výstižný název BENNY CRISTO, se zpěvák představuje ve zcela jiném světle, ve kterém se nebojí experimentovat a zabrousit tak do nových hudebních vod.

Novinkou je také čeština, kterou vůbec poprvé Ben Cristovao do svého repertoáru zařadil. Zrodila se tak hudebně pestrá deska, která odráží Benovu práci na hlasové technice a nabízí moderní zvuk a velký žánrový a stylový posun.

Oproti desce předchozí na desce druhé dostal Benův oblíbený žánr RˈnˈB jen minimální prostor. Nově na ní zazní více tanečních a popových věcí. Stylově by se tak na Druhá deska Bena Cristovao nabízí české textyBenny Cristo mělo najít mnohem širší spektrum posluchačů. Ben Cristovao přiznává, že se snažili docílit západního flow, který zatím na české hudební scéně chybí. ,,RˈnˈB jsme nechali, protože vím, že se fanouškům líbí, ale jinak jsme desku hudebně cílili trochu někam jinam. Chtěli jsme dát do alba syntetizátory a party sound. Snažili jsme se jít moderní cestou, aby anglické singly posluchačům připadaly americky,“ objasňuje Ben.

Největší zásluhu na zrodu nového alba má kanadský producent Verse-Atile, který se zatím podílel na všech projektech Bena Cristovao. ,,Verse-Atile týden na to přijel a šlo se pracovat,“ objasňuje zpěvák, proč nebylo času nazbyt. Zajímavostí desky je, že na ní spolupracovali dva producenti. Tím druhým byl DJ Mike Trafik, kterého to, co mladý interpret dělá, velmi zaujalo. ,,Dalo by se říct, že s Mikem jedeme na stejné vlně. Neuvěřitelně jsme si sedli,“ vysvětluje Ben Cristovao, kterého právě DJ Mike Trafik ovlivnil v tom, aby na desce zazněly písně v češtině.

Zpěvák, který se na desce Benny Cristo představuje i jako textař, vzal Mike Trafika za slovo a napsal všechny české texty na desku sám. A proč se rozhodl tak trochu upustit od milované a protěžované angličtiny a nazpívat půl Druhá deska Bena Cristovao nabízí české textydesky s českými texty? ,,Jednak mi to doporučili zkušenější kolegové a jednak kvůli tomu, aby mi fanoušci na koncertech rozuměli. Přeci jen jsme v Česku, tak bych měl zpívat i česky,“ říká Ben.

Ústředním singlem si však zpěvák stále není jistý. Možná to bude jedna z klubových písní Na zdraví, Mine nebo No a co. Dost pravděpodobně to však může být romantický duet Chci, který Ben nazpíval s Monikou Bagárovou. ,,Když jsem psal tento text, snažil jsem se do něj dát všechno, co se citů týče. Doufám, že to z toho budou cítit i ostatní,“ vysvětluje tajuplně Ben a dodává, že se fanoušci  do léta dočkají ještě jednoho videoklipu.

Druhé album Bena Cristovao Benny Cristo vyšlo pod lebelem Championship Records 1. května. 


Zdroj: Championship.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !