Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Benefiční koncert Kapky naděje: Karel Svoboda 80

15. 03. 2018 | Kultura
Nadační fond Kapka naděje ve spolupráci s Mezinárodním filmovým festivalem Febiofest připomenou benefičním koncertem nedožité 80. narozeniny fenomenálního hudebního skladatele Karla Svobody.

Skladatel filmové, televizní a muzikálové hudby Karel Svoboda po sobě zanechal bohatý hudební odkaz. Jeho nezapomenutelné melodie zazní dne 17. 3. 2018 od 20.00 hodin ve Španělském sálu Pražského hradu. V unikátním zpracování Charlie Bandu pod vedením Charlieho Blažka připomenou tvorbu Karla Svobody největší hvězdy populární hudby Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Eva Pilarová, Monika Absolonová, Marian Vojtko, Pavel Vítek, a další. Programem charitativního večera budou provázet Libor Bouček a Jan Maxián.

Vzhledem k charitativnímu účelu koncertu vystoupí všichni účinkující bez nároku na honorář. Výtěžek poputuje na podporu aktivit Nadačního fondu Kapka naděje v oblasti vybavenosti specializovaných onkologických pracovišť. „Benefičním koncertem si připomeneme nejznámější melodie Karla Svobody v unikátních prostorách Pražského hradu v podání českých pěveckých hvězd. Věřím, že se koncert Karel Svoboda 80 zařadí mezi nejvýznamnější kulturní události tohoto roku. Tímto bych chtěla všechny srdečně pozvat“ dodává Vendula Pizingerová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje.

Benefiční koncert Kapky naděje: Karel Svoboda 80Karel Svoboda (1938–2007) začínal jako člen skupiny Mefisto, byl autorem scénické hudby v divadlech Laterna Magika a Rokoko. Později komponoval hudbu pro slavné hvězdy pop music. Spolupracoval s Karlem Gottem, Ladislavem Štaidlem, a „královnami“ českého popu. Jeho výjimečný melodický talent připomíná bezpočet písní, jako například Nechte zvony znít, Hrom aby do tě, lásko má, Mistrál, Depeše, Stín katedrál, Lásko má, já stůňu, či slavná Lady Carneval. Hudební tvorba Karla Svobody provází nejslavnější české televizní seriály a filmy. Melodie z Cirkusu Humberto, Létajícího Čestmíra, Včelky Máji a hudba z filmů Tři oříšky pro Popelku, Což takhle dát si špenát, Sůl nad zlato nebo Noci na Karlštejně připomínají několika generacím diváků nejkrásnější období života. V devadesátých letech vložil Karel Svoboda svůj talent do služeb muzikálů. Z jeho dílny pocházejí české muzikály Dracula a Monte Cristo, který je posledním dílem autora. Jako jeden z mála českých skladatelů se Karel Svoboda úspěšně prosadil i v zahraničí. Za svou hudební tvorbu obdržel celou řadu zlatých a platinových desek, a dalších ocenění.

Kapka naděje
Za založením Nadačního fondu Kapka naděje stojí Vendula Svobodová, dnes Pizingerová. Její dcera Klára onemocněla těžkou formou leukémie. Již v průběhu pobytu na transplantační jednotce si Vendula Svobodová uvědomovala přístrojovou a psychosociální nedostatečnost na tomto pracovišti a rozhodla se, že nebude jen bezmocně přihlížet. V listopadu 1999 uspořádala benefiční koncert ve Státní opeře Praha pod názvem Kapka naděje, z jehož výtěžku byl zakoupen vysoce specializovaný přístroj na diagnostiku leukémie v hodnotě 90 000 USD. Po smrti dcery se Vendula Svobodová rozhodla i nadále podporovat hematologické pracoviště v Motolské nemocnici a v srpnu 2000 založila

Nadační fond Kapka naděje.  
Za celou dobu existence Kapky naděje pomohla více než 40 nemocnicím po celé České republice zakoupením přístrojů a vybavení v hodnotě více než 180 mil. Kč. Celkem díky finanční pomoci dárců nakoupila více než 500 lékařských přístrojů a vybavením podpořila více než 200 projektů v oblasti psychosociální péče. Dále poskytuje finanční podporu 3 vědeckým výzkumům v oblasti hematologie.

Zdroj, foto: Kapka naděje



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Benefiční koncert Kapky naděje: Karel Svoboda 80:

Benefiční koncert Kapky naděje: Karel Svoboda 80
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !