Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Beskydy - Malá Prašivá

28. 01. 2011 | Česká republika

Ráda bych vás v tomto článku pozvala k nám do Beskyd, konkrétně na horu jménem Malá Prašivá, pro místní však známou spíše pod zkráceným názvem Prašivá. Pravda, nepatří mezi nejznámější a se svými 706 metry ani nejvyšší hory v tomto pohoří, ale právě proto bych vám ji chtěla představit.

Prašivá se nachází pár kilometrů od Frýdku-Místku. Dojít na vrchol můžete hned z několika vesnic, například z Raškovic, Dobratic pod Prašivou, Vyšních Lhot či po nově vybudované naučné stezce až z Horních Domaslavic.

Pokud chcete zvolit nejméně náročnou trasu, pak bych vám doporučovala vyrazit vlakem do Dobratic pod Prašivou (konkrétně se jedná o zastávku na trase Frýdek-Místek – Český Těšín). Sice půjdete asi dva kilometry po asfaltu, ale jedná se o nenáročnou cestu, s mírným (opravdu mírným) převýšením. Poté se dostanete na úpatí Prašivé a z asfaltové cesty sejdete. Dostanete se na cestičku mezi domky a posléze i na cestičku lesní. Je pravda, že právě na této trase se vám moc výhledu nenaskytne – snad jen "krásný" výhled na automobilku Hyundai (v přilehlých Nošovicích), ale přesto se po této cestě jde příjemně, i když tady už vás stoupání nemine.

Pokud byste se raději "kochali" výhledy, pak bych určitě doporučila cestu z Raškovic. Z počátku se jde podél řeky, jsou zde opravdu nádherné výhledy – na obec Raškovice a na Lysou horu a poté opět půjdete lesní cestou.

A pokud raději jezdíte na kole – a upřednostňujete jízdu po asfaltové cestě – pak vyražte do Vyšních Lhot a odtud šlapejte do kopce. Cesta je to místy náročná, ale s tím při jízdě na hory musíte počítat :-) Jedinou větší nevýhodou na této trase je neustálé křížení silnice žlábky na vodu, ty jsou, především při sjezdu, nepříjemné.

Pokud už zvolíte kteroukoliv trasu, pak vězte, že na vrcholu vás kromě dřevěného kostelíku z roku 1640 čeká i turistická chata, kde si můžete za odměnu za výšlap dát něco dobrého na zub ;-)

 

 

Habaďúra – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Beskydy - Malá Prašivá:

Beskydy - Malá Prašivá
Beskydy - Malá Prašivá
Beskydy - Malá Prašivá
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Beskydy jsou krásná...ale tu oblast od Frýdku -Místku neznám....Byli jsme jen ze strany od Rožnova, Horní Bečva, Bílá , Bumbálka, Bílý kříž, Lysá hora...
Obrázek uživatelky
profil
super prostredie
Obrázek uživatelky
profil
o Beskydech, fakt tam asi letos pojedemSmajlík

pěkně napsanéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dík za tip na výlet Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky napsané a můžu taky potvrdit,že Prašivá je moc hezká jak v létě tak i v zimě.......
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles