Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bez bahna lotos nevykvete

12. 02. 2019 | Knižní tipy
Název: Bez bahna lotos nevykvete
Autor: Hanh Nhat Thich
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 2 / 2019
Formát: 144 × 207 mm
brožovaná vazba
Počet stran: 192
Cena: 249 Kč

„Většina lidí má z utrpení strach. Utrpení je ale jako bahno, které pomáhá lotosovému květu štěstí vyrůst. Bez bahna lotosy nevykvetou.“
THICH NHAT HANH

Jeden z nejuznávanějších buddhistických mnichů současnosti v tomto textu předává prosté a dostupné techniky jako umět se zastavit, klidně dýchat, vědomě chodit, hluboce se soustředit.

Bez bahna lotos nevykveteDíky nim získáme energii potřebnou pro každodenní život a také nám pomohou se zklidnit a přijmout utrpení. Některé věci se dají pustit, jiné skutečnosti lze neprohlubovat, každým nádechem můžeme více rozkvétat. K svobodné a čisté mysli máme prostředky na dosah ruky.


O autorovi knihy

 Bez bahna lotos nevykvete


THICH NHAT HANH je buddhistický mnich, zenový mistr, učitel, spisovatel, básník a mírový aktivista. Jeho učení o umění žít v přítomném okamžiku se šíří celým světem a pomáhá mnoha lidem.

Narodil se v roce 1926 v jižním Vietnamu a ve věku šestnácti let odešel jako novic do kláštera. V roce 1950 založil v Saigonu chrám Ung Quand a na stránkách časopisu Vietnamský Buddhismus začal na koncipovat základní ideje angažovaného buddhismu. V roce 1961 odcestoval do USA, kde přednášel dějiny náboženství na univerzitě v Princetonu a vyučoval buddhismus na Kolumbijské univerzitě v New Yorku. Po návratu do Vietnamu založil Mládežnickou školu sociálních služeb, která se stala nejdůležitější organizací angažovaného buddhismu během vietnamské války.

V roce 1965 Thich Nhat Hanh založil Řád Tiep Hien (Řád Spolu-bytí), který má dnes více než čtyři sta členů a takzvané užší společenství, tvořené několika tisíci lidmi, kteří se drží podobných zásad. Cílem řádu je být v kontaktu sám se sebou a s realitou, věnovat se porozumění a soucitu a neoddělovat se od okolního světa. Lidé by měli být vnímaví jak ke kráse světa (ke kráse sněhových vloček, měsíčního svitu, květin), tak i k utrpení světa (k chudobě, nemocím, mučení a útlaku).

V roce 1967 byl Thich Nhat Hanh nominován Martinem Lutherem Kingem Jr. na Nobelovu cenu za mír, mezi lety 1973 až 2017 žil ve Francii, v roce 2018 se po 45 letech v exilu vrátit domů do Vietnamu. Je považován za průkopníka aplikovaného buddhismu na Západě, kde založil síť klášterů a meditačních center, nejznámějším z nich je Plum Village v jihozápadní Francii.


Tuto knihu Bez bahna lotos nevykvete koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !