Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bezchybné obočí krok za krokem

22. 06. 2015 | Krása
Myslíte si, že kromě občasného vytrhání přebytečných chloupků není třeba obočí věnovat žádnou zvláštní pozornost? Velká chyba! Spousta žen úpravu této části obličeje podceňuje, přitom máloco dokáže proměnit výraz ve tváři jako právě obočí. Jak docílit hezky klenutých obloučků a jaké jsou vůbec aktuální trendy?

Doby, kdy byly módní přísně načrtnuté, tenounké čárky ve stylu Adiny Mandlové, jsou nenávratně pryč, stejně jako příliš parády nenaděláte s něčím, co spíše než hezky definované obočí připomíná divoké houští. I když možná denně potkáváte ženy s přepečlivě vykreslenými linkami, nenechte se zmást, současné trendy velí pravý opak. V kurzu je výraznější, přirozeně husté obočí, jen decentně upravené do požadovaného tvaru, případně přiživené trochou barvy. Tento trend byste si měla oblíbit už proto, že dosáhnout ho vás nebude stát velkou námahu a drahocenný čas.

Jak na ideální tvarování

Klíčem k úspěchu je najít správný tvar, který bude lichotit vašemu obličeji a podpoří jeho přednosti. Pokud máte vážné pochybnosti o své manuální zručnosti a od přírody nepatříte k těm nejtrpělivějším, vydejte se na trhání do kosmetického salonu. S trochou dobré vůle to však můžete zvládnout sama.

Bezchybné obočí krok za krokemStačí si všímat přirozené liniea té se držet. Na chloupky, které přečuhují, si pořiďte kvalitní pinzetu se zkosenou špičkou a zbavte se jich rychlými, škubavými pohyby. Příhodná doba nastává po večerní koupeli, kdy je kůže napařená a nebude vás to tolik bolet. Ptáte se, kde by mělo obočí začínat a kde končit? To zjistíte pomocí jednoduchého triku s tužkou. Přiložte si tužku vedle nosu kolmo vzhůru – v místě, kde tužka protíná úroveň obočí, by mělo začínat. Kde by mělo končit, vám tužka opět napoví, když ji položíte šikmo od nosu směrem k vnějšímu koutku oka.

Kde protíná úroveň nadočnicových oblouků, tam by mělo být zakončené. Zároveň se držte pravidla, že u kořene nosu by měla být základna chloupků širší, směrem ke konci by měla ubírat na intenzitě a pozvolna se ztenčovat. Chloupky také trhejte tak, aby byla celá křivka mírně zdvihnutá, a to přibližně ve dvou třetinách od místa, kde začíná. Vždy na začátku i na konci tohoto kosmetického rituálu vyčistěte daná místa pleťovým tonikem.

Dobarvování

Není podmínkou, aby mělo obočí na odstín stejnou barvu jako vaše vlasy, rozhodně by se ale s nimi nemělo barevně tlouct. Nezoufejte, pokud má to vaše k hezké a výrazné barvě daleko. Lehce tento handicap spravíte pomocí tužek na obočí. S tužkami však bývá vykreslování pracnější, o něco snazší alternativou jsou speciální tónovací gely s kartáčkem. K dostání jsou také gely průhledné,vhodné na zafixování požadovaného tvaru. Kartáčkem lépe zkrotíte neposedné chloupky a znehybníte je v podobě, jaké chcete.

Řídké a nerostoucí obočí? Ani to není problém

Nebylo-li vám shůry dáno, pak vám jsou rady, jak zacházet s pinzetou a zda dobarvovat nebo nedobarvovat, pravděpodobně k ničemu, protože jednoduše není moc s čím pracovat. Pokrokové novinky z kosmetického světa znají odpověď i na tohle. Na trhu jsou k mání přípravky, které si s nedostatečně rostlým obočím zvládnou hravě poradit.

To, co se dříve v kosmetické péči zdálo nemožné a bylo tak jen vaším snem, máte nyní pomocí jednoduchých krůčků na dosah ruky, je proto škoda toho nevyužít.

Zdroj, foto: RevitaLash


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !