Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Kdy se slaví Halloween v roce 2017?Kdy se slaví Halloween v roce 2017? Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.10. 2017
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty

28. 04. 2013 | Škola vaření
Černý bez má světle žlutá květenství a patří k nejdostupnějším a také k nejchutnějším bylinkám. Dělají se z něj různé čaje, šťávy, lektvary, sodovky, ocet a sirupy, nebo jsou dokonce obalené v různých těstíčkách jako řízek či polévka. Také se z něj dělá víno, med a povidla.  Bez můžete pít jako osvěžující nápoje, nebo je používat proti nachlazení či horečce. Bez většinou najdete všude na mezích a sbírají se květy. Pro přípravu čehokoliv z bezu jej první řádně očistěte a dejte na 24 hodin louhovat do předem připravené převařené vody s kyselinou citronovou.

Bezová šťáva - nejoblíbenější recepty


Bezová šťáva - od uživatelky Kudrlinkac
Opláchnuté květy necháme ve vodě přejít varem. Po vychladnutí přidáme kyselinu citronovou, dobře omyté na kolečka nakrájené citrony bez jader  necháme asi 24 hodin stát v chladu. Přecedíme, osladíme a necháme ještě přejít varem.
Celý recept zde: Bezová šťáva

Bezová šťáva, bezový sirupDomácí bezová šťáva - od uživatelky Curdibilka
Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Asi 15-20 květů bezu omyjeme.
Svaříme je s vodou a necháme zchladit. Přidáme kyselinu, kolečka citronu a vše dáme do lahve na 24 hodin uležet.
Celý recept zde: Domácí bezová šťáva.

Čistá bezová šťáva - od uživatelky Veroka
Na 1 litr čistých a zralých bobulí dáme čtvrt litru vody a 15 minut POMALU vaříme. Pak protlačíme přes síto (ne kovové!!!). Do této šťávy přidáme 450-500 g cukru (nejlépe přírodní, ale stačí i krupice - já nesladím vůbec nebo dávám fruktózu kvůli diabetu) a ještě 10 min. vaříme.  
Celý recept zde: Čistá bezová šťáva


Bezový sirup - nejoblíbenější recepty


Bezový sirup proti kašli - od uživatele Vydrysek
Bobule bezu dobře umyjeme, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou - na 1 l bezu (bobule odměříme v hrnečku) dáme 1/4 l vody. Vaříme 10 minut, potom prolisujeme.                     Celý recept zde: Bezový sirup proti kašli

Bezový sirup z bobulí - od uživatelky Maartinka
Černé, dobře vyzrálé bezinky otrháme ze stopek, vložíme do mísy, zalijeme vodou, aby byly potopené, a necháme 24 hodin stát. Poté šťávu procedíme, bezinky propasírujeme nebo umeleme na strojku.                                                                                                           Celý recept zde: Bezový sirup z bobulí

Bezový sirup - Můj recept

Pro přípravu bezového sirupu budete potřebovat přibližně 20 velkých květů bezu, 4 zarovnané lžičky kyseliny citrónové, 5 litrů vody a 4 kila krystalového cukru. Jako první si do připravené láhve nebo do hrnce dejte všechny květy černého bezu zbavené stonků a propláchnuté vodou. Já je nechávám louhovat 24 hodin. Potom přidejte kyselinu citrónovou a zalijte znova vodou. 15 minut pomalu vařte a potom propasírujte přes sítko. Můžete to nechat v lednici, ale není to nutné, já nechávám ve studené vaně. Potom přimíchejte cukr, naplňte do připravených, nejlépe vyvařených sklenic a uložte do chladna. Nahoru do sklenice, pokud sirup není určen dětem, můžete přidat lžíci alkoholu, aby to déle vydrželo. Po otevření sirupu jej uchovávejte v lednici. Sirup je také výborný naředěný jemně perlivou vodou.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Med z bezinek vaří moje maminka každý rok a celou zimu si s ním vystačíme.
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
O víkendu jsem vařila a od té doby nepiju nic jiného. Smajlík Teď přemýšlím, ještě o medu z bezových květů. Nemáte někdo zkušenost?
Obrázek uživatelky
profil
Zítra vyzkouším Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já mám ráda med, přidávám do něj i sedmikrásky a je výtečný...
Obrázek uživatelky
profil
dělám limonádu, sirup a kdeco, odkvete moc rychle, pak nastupují plody - bezinky, taky zdravé a mnoho možností, jak je uchovat na zimu.

Kosmatice - o kterých je tu řeč, jsou vlastně obalené celé omyté květy v palačinkovém těstě - stručně řečeno. Jdou krásně při obalování držet za stopku.
Také výbornéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky