Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bezpečná cesta do školy

14. 09. 2007 | Výchova
Prázdniny utekly jako voda a blíží se podzim. Děti si zvykají na školní režim a maminky s nimi pilně píší úkoly, připravují vydatné svačinky, ale také si lámou hlavu, jak se o své malé školáky co nejlépe postarat. Dny se pomalu krátí. Ráno vstáváme za tmy a odpoledne se stmívá čím dál tím dřív. Právě to s sebou přináší nejednu starost navíc. Jak zajistit, aby se vaše děti dostaly v pořádku do školy i ze školy. Snad příjde vhod 5 základních pravidel pro bezpečný pohyb dětí v dopravním provozu:

Bezpečná cesta do školy Co dál jako rodič udělat pro své dítě? Můžete svému dítěti pomoci osvojit si několik základních pravidel pro bezpečný pohyb v dopravním provozu a tím jej naučit chránit si vlastní život a zdraví. Jaká jsou základní pravidla, které by vaše dítě mělo znát? Váš žlutý kamarád banán Chiquita vám poradí.

5 základních pravidel pro bezpečný pohyb dítěte v dopravním provozu při cestě do školy a ze školy, ale také při odpoledních radovánkách s kamarády na kole nebo kolečkových bruslích:

1) Vidět a být viděn! Vysvětlete vašemu malému školákovi zásadu, proč být vidět. Opatřete oblečení nebo školní tašku vašeho dítěte reflexními prvky. Dobře slouží odrazky nebo blikačky.

2) Najděte bezpečnou cestu pro dítě do a ze školy. Tuto trasu s dítětem projděte a po cestě jej upozorněte na případná nebezpečí. Učte své dítě, aby při přecházení vozovky slepě nenásledovalo ostatní děti.

Bezpečná cesta do školy 3) Rozhlédni se a přejdi! Ukažte vašemu dítěti, jak se správně rozhlédnout než vstoupí do vozovky. Nejdřív vlevo potom vpravo, a teprve nejede-li žádné vozidlo, může přejít nejkratší cestou vozovku.

4) Vysvětlete dítěti zásady bezpečné cyklistiky. Nutnost používání bezpečnostních pomůcek jako jsou přilba a osvětlení. Upozorněte malého cyklistu, že je oproti autům na silnici mnohem více zranitelný.

5) Vysvětlete svému dítěti, že skateboard, koloběžka a kolečkové brusle patří na hřiště, nikoli na chodník nebo na silnici.


Zdroj: www.chiquita.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !