Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bezpečné opalování!

29. 04. 2008 | Péče o tělo
Pokožka každé z nás má velmi významnou úlohu pro naše zdraví. Její celková plocha dosahuje 2m2, a je tudíž naším největším orgánem. Hebká, do bronzova opálená kůže znamená pro mnohé z nás také symbol krásy. Určitě můžeme potvrdit, že rozumné opalování našemu zdraví i sebevědomí prospívá!

Jako každá činnost, také pobyt na slunci má svá pozitiva i negativa a měla by se při něm dodržovat určitá „bezpečnostní“ opatření. Nadměrné slunění vede k předčasnému stárnutí kůže, ke ztrátě přirozené vlhkosti a elasticity. A to je příčinou tvorby vrásek. Bohužel, nepříjemným faktorem zůstává skutečnost, že kůže má omezenou schopnost regenerace. Jinými slovy, veškerá poškození a nešetrné zacházení se velmi obtížně napravují. Problémy se ovšem nemusí projevit okamžitě, ale až po letech a mohou mít i vážné důsledky.

RossmannProto nám nyní síť drogerií
ROSSMANN nabízí širokou škálu produktů na opalování i po něm.

Kvalitní opalovací přípravky, které ROSSMANN nabízí, mají mnoho společného. U všech platí, že snášenlivost s pokožkou byla dermatologicky ověřena – je ale stále nutné dávat pozor při aplikaci, aby se produkt nedostal do očí nebo na vnitřní sliznice těla.
Krémy, mléka, oleje i spreje musíte nanášet na kůži v dostatečném množství. Budete-li šetřit, podstatně zredukujete jejich ochrannou funkci. Mějte také na paměti, že pobyt ve vodě, pocení či utření ručníkem ochranný film stírá, takže je třeba aplikovat přípravek opakovaně.
A nezapomínejte, že ani vysoký ochranný faktor (SPF, sun protection factor) nezaručí dokonalou ochranu před UV zářením po celý den. Pokud máte tmavší pokožku, volte i tak pro začátek minimálně číslo SPF 10. Světlé typy by pak měly sáhnout alespoň po SPF 30. Faktor násobí dobu pobytu na slunci, takže například SPF 25 umožní většině hnědovlasých Středoevropanů prodloužit pobyt na slunci z dvaceti minut na hodinu a dvacet minut, ale ne déle. Proto slunění nikdy nepřehánějte a vyhýbejte se mu pokud možno zejména mezi 11. a 15. hodinou.

RossmannVsaďte na kvalitu

V řadě Sunozon, kterou nabízí drogerie ROSSMANN , si vybere každý podle typu pleti, stupně dosavadního opálení i snášenlivosti pokožky. Základní ochranou pro normální opálenou pokožku je SUNOZON MLÉKO NA OPALOVÁNÍ a OLEJ NA OPALOVÁNÍ. Tyto přípravky zajistí okamžitou a spolehlivou ochranu před slunečním zářením díky vyváženému poměru UVA a UVB filtrů. Vodě odolné oleje jsou garantem intenzivního hloubkového opálení a dodávají pokožce cenné pěsticí látky, takže zůstává jemná a vláčná.
SUNOZON MLÉKO NA OPALOVÁNÍ má také variantu určenou pro citlivou, ještě neopálenou pokožku po zimním období. Kůži, která nestihla vytvořit dost melaninu, účinně ochrání kombinace vodě odolného krému a tyčinky na rty, jež pleť výrazně hydratují. Specialitou řady je pak bezoplachový SUNOZON OCHRANNÝ SPREJ NA VLASY s UV filtrem. Ten nabízí optimální ochranu před vysušením přírodním i barveným vlasům, ať už na ně působí slaná nebo chlorovaná voda. Obsahuje totiž vitamín B5, jež proniká hluboko do vlasu a reguluje v něm podíl vlhkosti. Přípravek se snadno rozčesává a vlasy po něm září zdravím.
Sunozon má i speciální řadu na opalování určenou pro jemnou dětskou pokožku, citlivou na sluneční záření. Složení produktů SUNOZON PRO DĚTI zaručuje ochranu před spálením a snižuje riziko vzniku slunečních alergií. Opalovací mléka s vysokými faktory nebo dětský sprej, to vše nabízí Sunozon.

Péče po opalování

Máte po slunění pocit napjaté pokožky? Pak je čas použít SUNOZON SPRCHOVY GEL PO OPALOVÁNÍ. Spláchnete ze sebe pot celého dne a zároveň zásobíte podrážděnou pleť vnitřní vlhkostí. Přísady jako aloe vera, pantenol, alantoin a jogurtové proteiny podpoří přirozenou ochrannou funkci pokožky a dodají jí vláčný a jemný pocit. Pro umocnění účinku naneste po osušení ještě SUNOZON GEL ALOE VERA PO OPALOVÁNÍ, který se dobře roztírá, rychle vsakuje a nelepí. Vysoký podíl aloe vera zklidní podrážděnou kůži a podpoří regenerační proces.

A teď už stačí jen popřát mnoho slunečných dnů!



www.rossmann.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den pokud máte zájem o hodně kvalitní krémy na opalování nekupují se v čechách ale v německu mohu se s váma sejit a řeknu vám něco o nich.Nedám na ně dopustit!volejte na 739018600 pište email ward2001@seznam.cz
Obrázek uživatelky
profil
taky už se těším, až se budu moct manazat svou "dvacítkou" a vyrazit na sluníčkoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíknebojte se,už je na cestě,jen se někde maličko zdrželo.
Obrázek uživatelky
profil
Už aby tady bylo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Už aby tady bylo.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles