Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bezpečnost dětského hřiště

5. 05. 2014 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Dětské hřiště by mělo dítěti poskytnout se vydovádět a rozvíjet se nejen po stránce tělesné, ale i psychické. Mělo by nabídnout přemýšlení, dovádění a radost z pohybu. Hřiště by mělo být vyrobeno z kvalitních materiálů. Pro nás dospělé to však přináší velké zamyšlení se, aby pro dítě bylo zábavou, ale bylo pro něj i bezpečné. Zárukou je samozřejmě splněné příslušných norem, ale také i renomé výrobce. Jinou kvalitu pořídíte u malé garážové firmy, a jinou  u renomovaných výrobců – třeba u hřišť Jungle Gym.  

Bezpečnost hřiště by mělo být na prvním místě,

určitě je důležitější než cena.


dětská hřištěHřiště by mělo být postaveno s velkou zodpovědností, měla by probíhat pravidelná kontrola skluzavek, prolézaček, lanových drah, kolotočů, kolébavek a dalších atrakcí. Důležitostí je však i správné zabezpečení.
Běžná vizuální kontrola umožňuje rozeznat nápadné zdroje nebezpečí, které mohou být způsobeny vandalizmem, používáním nebo povětrnostními podmínkami, únavou materiálu. Hřiště vystavená velmi častému používání nebo rizikům vandalizmu vyžadují častější kontrolu. Cílem je odhalit zdroje nebezpečí vzniklé v důsledku opotřebení hracích prvků provozem (zlomené části), povětrnostními podmínkami (spadané větve) nebo vandalizmem (skleněné střepy).

Provozovatel hřiště (obec či město), má povinnost:

  • zajistit pravidelnou údržbu a kontrolu hřišť
  • závady ohrožujících bezpečnost bezodkladně odstranit, popř. zajistit zařízení proti použití, dokud závady nejsou odstraněny
  • zajistit bezpečnost prvků a dopadové plochy hřišť podle platných norem

Co hrozí dítěti na nevyhovujícím hřišti?

  • špinavé pískoviště – řezné rány, žloutenka, škrkavka, toxoplasmóza, svrab
  • tvrdý povrch – odřeniny, naraženiny, zlomeniny, otřes mozku.
  • zastaralé a poničené herní prvky – vykloubení kotníku/zápěstí/prstu, škrábnutí (možnost otravy krve), pády

Pokud zjistíte nedostatky, raději děti vezměte jinam. Jungle Gym
I když  si budou děti hrát na moderním, funkčním a bezpečném hřišti, není to samo o sobě zárukou, že se nemůže nic stát. Zapomínat totiž nesmíme ani na správné chování a používání herních prvků. K tomuto účelu slouží informační tabule, které seznamují všechny návštěvníky hřiště s provozním řádem.

V případě, že na hřišti budete svědky chování, které je v rozporu s bezpečností, měli bychom kontaktovat městskou policii. Doprovod dospělých by měl své děti stále sledovat, dohlížet na ně a dbát na jejich bezpečnost.  Dohled dospělého či staršího sourozence je naprosto nezbytný! Pozor bychom měli dát i na vhodné oblečení dětí a vyvarovat se oděvních svršků, které se mohou někde zachytit.

Pro výstavbu dětského hřiště by měl být kladen důraz na bezpečnost jednotlivých herních prvků, na bezpečnost povrchu, na dodržování hygienických norem i na kvalitu estetického zpracování.  Kvalitní zázemí by zde měl najít i dospělý doprovod.

Nezapomínejme, že venkovní hry rozvíjejí pozitivně nejen fyzický ale také psychický vývoj dítěte.
sestavy Jungle Gym


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bezpečnost dětského hřiště:

Bezpečnost dětského hřiště
Bezpečnost dětského hřiště
Bezpečnost dětského hřiště
Bezpečnost dětského hřiště
Bezpečnost dětského hřiště
Bezpečnost dětského hřiště
Bezpečnost dětského hřiště
Bezpečnost dětského hřiště
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !