Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bílé Vánoce

27. 12. 2010 | Televizní tipy

Populární píseň Irvinga Berlina Bílé Vánoce zazněla v podání Binga Crosbyho poprvé ve filmovém muzikálu Holiday Inn (1942) a získala Oscara. Už od té doby se datují pokusy o vytvoření stejnojmenného muzikálu, jež byl ovšem realizován až o dvanáct let později.

Jeho zápletka je velmi jednoduchá a byla částečně opsána právě z Holiday Inn. Dvojice úspěšných kabaretních umělců se rozhodne pomoci bývalému veliteli z válečných let a rozhodne se v jeho rekreační chatě ve Vermontu uspořádat benefiční koncert. Při té příležitosti se dvoří sesterské dvojici přitažlivých zpěvaček.

Společnost Paramount nešetřila náklady a film vyrobila jako svou první produkci v novém širokoúhlém systému VistaVision. Její péče se vyplatila, neboť film se stal divácky nejúspěšnějším titulem roku a postupem let také neodmyslitelnou součástí vánočního televizního vysílání. Partnerem Binga Crosbyho měl původně být Fred Astaire.

Ten ovšem v té době zvažoval ukončení kariéry, a tak byl místo něho obsazen Donald O´Connor (známý především ze Zpívání v dešti), jehož však neuvolnilo jeho domovské studio Universal. Roli nakonec dostal zpěvák a tanečník Danny Kaye (jenž zaujal např. v hudebním přepracování Gogolova Revizora). V rolích partnerek obou hrdinů se objevují známá zpěvačka Rosemary Clooneyová (teta herecké hvězdy George Clooneyho) a vynikající tanečnice Vera-Ellen, jež byla filmovou partnerkou obou hollywoodských legend Freda Astaira i Genea Kellyho.

Film natočil režisérský veterán maďarského původu Michael Curtiz (Oscar za Casablancu). Snímek dostal jedinou nominaci na Oscara za původní píseň Count Your Blessings Instead of Sheep.

Vysílání: 27.12., 16.55 hod., ČT2

 

Zdroj: Česká televize

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ze se na TV program o vanocich mame na co tesit
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka