Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bílý drak je malý, ale šikovný

13. 08. 2010 | Knižní tipy
Anne McCaffrey - Drakeni z Pernu: Bílý drak

Třetí díl pernské série nese název Bilý drak podle Rutha zakrslého draka, kterého tak nešťastně zachránil mladý Pán Jaxom při líhnutí v Bendenu. Tito dva jsou také hlavními hrdiny knihy, která nás zavádí zpět do světa, který je chráněn před hrozbou z nebes - draky a jejich jezdci. Jenže Jaxom, jako čekající pán Ruathy se nemůže stát právoplatným dračím jezdcem a riskovat svůj život v boji proti vláknům. Pán Lytol, Jaxomův poručník se o svěřenou držbu stará přímo ukázkově, a tak se Jaxom věnuje studiu a péči o svého draka. Co si má ale se svým životem počít? Jak se zbavit toho pocitu zbytečnosti a nanicovatosti, který ho v poslední době ovládá? Bude mu ke štěstí stačit přidat se k průzkumu jižního světadílu nebo se v jeho žilách nezapře hrdinství ruathské krve?

V knize se opět setkáme se starými známými Lessou a F´larem z Bendenu, s Brekke a F´norem,  Mistrem harfeníkem Robintonem, s jejich draky a ohňovými dráčky. Je přeci ještě třeba dořešit neuzavřené záležitosti s pamětníky, s Krvavicí i s budoucností drakenů. A tak se odvíjí další napínavý příběh plný zvratů, vztahů i citů a ačkoli by se dalo čekat, že vás na Pernu už nic nepřekvapí i tady se dočkáte originality.  Naneštěstí je Jaxom trošku nudnější postava se svým dokonalým sebeovládáním a zápletka je také trošku slabší než u předchozích dvou dílů, přesto je to stále skvělé čtení.

Dobrá zpráva také je, že jsme se po dlouhých letech konečně dočkali vydání dalšího dílu Všechny pernské Weyry. Nakladatelství Triton plánuje do konce roku vydat také poslední díl Pernští delfíni. Původní součástí této série je ještě kniha Renegáti, která pokud vím, v češtině také ještě nevyšla.



Autor: KatyRZ

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !