Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bílý tesák

7. 08. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Bílý tesák
Autor: Jack London
Překlad: H.Jost
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2014
Počet stran: 248
Formát: 130 x 200
Cena: 149 Kč

Příběh Bílého tesáka se odehrává během zlaté horečky na sklonku devatenáctého století v Kanadě a západní části Spojených států. V tomto dobrodružném a romantickém prostředí má čtenář možnost sledovat osudy vlka, který se snaží přežít a přizpůsobit neustálým změnám svého okolí.


Může se divoká šelma stát věrným přítelem člověka? Dokáže rozlišit dobro a zlo? Je obyčejné zvíře schopné najít smysl života? Co charakter formuje silněji, láska nebo násilí? Nesmrtelný příběh vlka mezi lidmi patří mezi ty výjimečné knihy, které si vychutná jak teenager, tak dospělý s mnoha životními zkušenostmi. Kniha několikrát inspirovala filmaře, ale jejich zpracování nikdy nedosáhla kvality a hloubky tištěné předlohy.

Bílý tesákO autorovi knihy Bílý tesák:


Jack London
, vlastním jménem John Griffith Chaney, měl velmi bohatý život. Začal studovat na Kalifornské univerzitě, ale z finančních důvodů studium neukončil. Místo vzdělávání musel začít vydělávat na holé živobytí. A tak roznášel noviny, hledal zlato v Klondike, vyzkoušel ústřicové pirátství i hon na piráty, živil se pytláctvím, dokonce se stal i válečným dopisovatelem, který americkým čtenářům zprostředkovával hrůzy rusko-japonského konfliktu.

 Své často neuvěřitelné zkušenosti zveřejnil v mnoha výtečných románech a povídkách. Stal se velmi oblíbeným spisovatelem, zbohatl, ale bohužel propadl i démonu alkoholu. Spáchal sebevraždu na vrcholu slávy ve věku pouhých čtyřiceti let. Dodnes je považován za jednoho z nejvýznamnějších autorů dobrodružné literatury.


Tuto knihu Bílý tesák koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Omega.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !