Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bioaktivní vitaminy a minerály pro Vaše zdraví!

16. 10. 2007 | Péče o tělo
Vitamíny a minerály jsou pro lidský organismus nezbytné. V dnešní uspěchané době, kdy se mnoho lidí stravuje ve fast foodech a různých bufetech, dochází k nedostatku vitamínů v našem organismu. Přinášíme Vám malý souhrn rad a informací, jaké vitamíny a minerály jsou pro Vás důležité.

Kyselina alfa-lipoová

Kyselina alfa-lipoová je tělu vlastní látka podobná vitaminům, která pomáhá udržovat hladinu krevního cukru, takže je velice vhodná pro diabetiky. Alfa-lipoová kyselina je vysoce bioaktivní antioxidant rozpustný zároveň ve vodě i v tucích. Podporuje účinek dalších antioxidantů tím, že obnovuje jiné antioxidanty jako glutathion, vitamin C a E, koenzym Q10, což zvyšuje jejich životnost a účinnost v těle.

Nejlepší ochrana organizmu – bioaktivní antioxidanty

Žádný zaručený recept na dlouhověkost neexistuje. Stárneme všichni, i když proces stárnutí se liší od člověka k člověku. Způsob stárnutí ovlivňují dědičné faktory, životní styl a životní prostředí. Pomocí antioxidantů je však možné organizmus proti negativním dopadům životního prostředí chránit. Bioaktivní Antioxidant obsahuje vyváženou směs celkem 18 primárních a sekundárních antioxidantů (rozpustných jak ve vodě, tak v tucích) a dalších důležitých látek v maximálně vstřebatelné formě. Bioaktivní Antioxidant je důležitý pro celkovou imunitu, dobrou výkonnost a ochranu proti zánětům a infekcím. Může snížit riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění a některých druhů rakoviny (např. plic, střev a prostaty). Odbourává oxidační stres a jeho projevy při fyzické námaze (práce, sport).

Gingo biloba udržuje mozek svěží, zahřívá ruce i nohy

Bioaktivní vitaminy a minerály Extrakt z Ginkgo biloba zabraňuje zvýšenému shlukování krevních destiček a jejich usazování na stěně cév, což je jedna z příčin zhoršeného prokrvení tkání. Zabezpečuje přívod kyslíku a výživných látek do tkání lidského organizmu a chrání je před škodlivými účinky volných radikálů.
Bioaktivní Biloba podporuje krevní oběh v těle, zejména v jeho periferních částech a mozku. Zlepšuje paměť a schopnost soustředění (starších osob, manažerů i studentů), redukuje hučení v uších, závratě a bolesti hlavy, pomáhá při pocitu studených rukou a nohou, působí proti bolestem v lýtkách při chůzi, zlepšuje prokrvení končetin a oční sítnice u diabetiků. Má vynikající účinky u osob po mozkové mrtvici.

Zeštíhlení a zpevnění postavy bez „jo-jo“ efektu

Přírodní látka CLA (konjugovaná kyselina linolová) odbourává tuky tím, že je odplavuje do krevního řečiště a do svalů, kde se spalují. Zároveň podporuje budování svalové hmoty a zpevnění a vytvarování postavy. Tento účinek se zesiluje aktivním pohybem (rychlá chůze, sport, cvičení doma či ve fitness centru) a redukční dietou.

Oblíbený, účinný, bez nepříjemných problémů

Česnek má pozitivní vliv na naše zdraví, zvyšuje celkovou imunitu, pomáhá bojovat proti bakteriím, virům i plísním, snižuje riziko arteriosklerózy, normalizuje krevní tlak, snižuje cholesterol a zlepšuje prokrvení.

Bioaktivní vitaminy a minerály

Pro zdraví ještě nenarozených

Kyselina listová je životně důležitá součást komplexu vitaminu B, potřebná pro dělení buněk a tvorbu bílkovin. Bylo prokázáno, že nedostatek kyseliny listové během těhotenství, zvláště v jeho prvních týdnech, zvyšuje výskyt vývojových poruch plodu. Přirozeným zdrojem kyseliny listové je listová zelenina, citrusové plody a játra, přesného a dostatečného přísunu je však lépe dosaženo užíváním kyseliny listové formou doplňku stravy.

Mírní premenstruální syndrom, zlepšuje kvalitu pleti

Gama-linolenová kyselina (GLA) patří do skupiny pro tělo nezbytných mastných kyselin omega-6 a je významným zdrojem pro tvorbu účinných prostaglandinů 1. typu, které se vyznačují silnými protizánětlivými účinky. Vědci zjistili, že nízká hladina GLA je v přímé souvislosti s premenstruálním a klimakterickým syndromem, tj. stavy, kterých se obávají nejen ženy.

Pomoc při artróze

Glukosaminsulfát je přírodní výtažek z těl mořských korýšů, který v organismu podporuje regeneraci a tvorbu chrupavky a kloubní tekutiny. Pomáhá v chrupavčité tkáni vázat vodu a chrání tak chrupavku před rozpadem. Glukosaminsulfát přispívá nejen k její výstavbě, ale také k obnově a regeneraci. U mnoha lidí klesá tvorba glukosaminsulfátu s věkem, chrupavka ztrácí svoji pružnost a přestává tlumit nárazy. Vzniká degenerativní změna - artróza, nejčastější kloubní onemocnění středního a vyššího věku.

Konec trápení hladem při dietách

Chrom je nezbytný pro udržení plné účinnosti inzulínu, zodpovědného za udržování normální hladiny krevního cukru. Někteří lidé, trpící nadváhou, mají nedostatek chromu, zaviněný jeho zvýšeným vylučováním ledvinami. Sníženou účinnost inzulínu vyrovnává organizmus jeho zvýšenou tvorbou, která často „přestřeluje“. Tím vzniká potřeba častého „dojídání se“ nebo konzumace sladkostí.

Bioaktivní vitaminy a minerály

Pomoc pro diabetiky

Inzulín je vylučován slinivkou břišní v množství potřebném pro plynulé udržování hladiny krevního cukru. Jeho účinnost je závislá na dostatečném množství chromu v organizmu. U některých osob dochází k nadměrným ztrátám chromu ledvinami. Sníženou účinnost inzulínu nahrazuje jeho zvýšená tvorba, ale ta bez chromu nezajistí potřebné účinky inzulínu. Dříve nebo později dochází k trvalému zvýšení hladiny krevního cukru, přestože je trvale zvýšená i hladina inzulínu - tedy k diabetu 2. typu.

Proč je nutné včas doplňovat vápník

Kalcium neboli vápník je důležitý prvek pro stavbu kostí a zubů. V kostech probíhají dva protichůdné procesy – výstavba a odbourávání kostní hmoty. V mládí převažuje výstavba, po 35. roce věku převažuje odbourávání. Ročně pak ubývá asi 0,3 % kostní hmoty, u žen v menopauze téměř 1 %. Ženy jsou vystaveny i dalším významným ztrátám vápníku – v těhotenství a při kojení. Ztráty vápníku zvyšuje také kouření, alkohol, některé léky, nízká tělesná váha a omezená fyzická aktivita.

Důležitý minerál pro srdce, svaly a nervy

Důležitost hořčíku pro lidské zdraví spočívá v tom, že je součástí více než tří set enzymatických systémů, z nichž některé jsou nezbytné pro základní životní funkce. Nedostatek magnézia může přispívat ke vzniku ischemické choroby srdeční, poruchám srdečního rytmu, předčasnému kornatění tepen, chronickému únavovému syndromu, bolestem hlavy, mentálním poruchám, preeklampsii v těhotenství, iontové nerovnováze a křečím.


Bioaktivní® Q10 - zdroj vitality, síly a zdraví

Koenzym Q10 vytváří v buňkách zásoby univerzálního zdroje energie, která je nezbytná pro všechny funkce organizmu. Q10 zvyšuje tvorbu „paliva“ v unavených a stárnoucích buňkách a naprosto přirozeně jim pomáhá zvýšit zásoby energie. Člověk se pak cítí méně unavený, je vitálnější, aktivnější a zdravější. Toto zjištění vyvolalo velký zájem po celém světě a miliony lidí bez rozdílu věku dnes užívají koenzym Q10 jako přírodní prostředek k získání energie, životního elánu, síly a pocitu pevnějšího zdraví. Stále více se považuje za tak hledaný ”elixír mládí”.

Co chybí v dnešní stravě - vláknina

Moderní strava obsahuje stále častěji předem upravené potraviny s malým nebo téměř nulovým obsahem vlákniny. Ta je velmi důležitá pro správné zažívání, pro vyloučení škodlivin obsažených v potravě a ve žluči i pro výborné využití některých biologicky aktivních látek. Užívání doplňku stravy s obsahem vlákniny napomáhá snižování nadváhy.

Zinek - důležitý prvek pro posílení imunity

Zinek zlepšuje celkovou imunitu, chrání buňky proti poškození volnými radikály a posiluje obranu proti vzniku zhoubných nádorů, neboť doplňuje tělesné zásoby zinku na potřebnou úroveň. Zinek je vhodný i na problematickou pleť, zejména při akné. V neposlední řadě významně podporuje rychlejší hojení ran. Některé zdroje udávají jeho příznivý vliv na potenci.

Zdroj: www.pharmanord.cz

* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
K životu potřebujeme spostu vitaminů a minerálů. Zinek je potřebný k posílení imunity a brání tělo proti vzniku nádorů, třebas bych byla úplně zdravá, kdybych to věděla, i když velkou roli hraje určitě i dědičnost.
Obrázek uživatelky
profil
Již jsem to psala u jiného článku, tolik dobrých a užitečných rad, jen ta hlava všechno nepobere, ještě zvýšit kapacitu paměti.
Obrázek uživatelky
profil
zajimave informace, jeste tak si vse dobre zapamatovat
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc