Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Blahodárné účinky ricinového oleje

25. 02. 2013 | Krása
Ricinový olej je rostlinný olej získávaný z ricinovníku (skočce obecného).  Má vysoce hojivé a regenerační účinky.
Využití:
Olej využijete ke zdravotním i kosmetickým účelům. Potírání tímto olejem redukujeme tvorbu jizev a urychlujeme jejich hojení. Do vytvořeného strupu můžeme jemně nanést malé množství oleje, podpoříme tím hydrataci a regeneraci. Při vytvoření jizvy jemně vmasírujeme olej na postižené místo. Je vhodné mít předtím místo navlhčené, olej se lépe vstřebá. Pokud váháte, jestli ho používat i při ošklivých, hlubokých nebo rozsáhlých zraněních, poraďte se s lékařem, lékárníkem nebo odborníkem. Teplý obklad z ricinového oleje můžeme využít při bolesti kloubů a namožení svalů.

Eliminace vrásek

Vmasírování oleje do navlhčené pleti napomáhá prokrvení a vyhlazení pokožky. Zejména v oblasti dekoltu a krku. Vmasírování oleje podporuje lymfatický systém. Jelikož je olej velmi hustý, můžete ho smíchat s jiným olejem. Vhodné kombinace a použití zkuste prokonzultovat s prodejcem těchto blahodárných přípravků.

ricinový olejPosílení růstu řas, obočí a vlasů

Ricinový olej je známý především pro využití v kosmetice. Pokud malé množství nanesete pomocí štětečku nebo vatové tyčinky na řasy, můžete do měsíce očekávat jejich zesílení a dokonce i prodloužení. Olej by se neměl dostat do očí, proto je lepší olejem potřít řasy od prostředka ke konečkům a malé množství nanést na víčko ke kořínkům řas. U řas na spodním víčku naopak naneseme olej pod oko. Tuto proceduru je nejlepší provádět před spaním. Trhala jste si často obočí a nyní Vám skoro neroste? To byl přesně můj případ. Na internetových diskuzích jsem narazila právě na ricinový olej. Každý večer před spaním vetřu pomocí prstů, štětečku nebo vatové tyčinky malé množství oleje přímo do obočí a do jeho okolí - jen tam, kde chci, aby mi rostlo. Mně začalo znovu růst po sedmi dnech. Účinky by se měly dostavit do měsíce!

Pro posílení poškozených vlasů buďto vmasírujeme pár kapek oleje do konečků, zabalíme do ručníku a necháme deset minut působit, nebo vmasírujeme přímo do pokožky a rozčešeme po celé délce vlasů, pak vlasy zabalíme opět do ručníku nebo fólie a necháme působit. Olej je třeba důkladně smýt šamponem!

Mé zkušenosti:

Jak jsem psala výše, olej jsem začala používat kvůli obočí. Trhala jsem ho intenzivně přes pět let do úzké linky a přestalo mi růst. Když jsem začala s touto ozdravnou procedurou, do týdne mi začaly růst jemné chloupky. Po třech týdnech už jsem mohla tvarovat nové obočí. Nyní jej zkouším i na řasy. Je to poměrně nepříjemný pocit, mít oči "ulepené", ale stojí to za to. Olej používám večer před spaním, abych ho mohla nechat co nejdéle působit. Účinky mě tak překvapily, že jsem se o ně prostě musela podělit s Vámi!

Ricinový olej zakoupíte v lékárně nebo v obchodě s přírodními přípravky. Má čirou a nažloutlou barvu. Jeho vůně je neutrální až velmi slabě oříšková. V Praze mě 125 ml vyšlo na 88,- Kč. Ceny se samozřejmě pohybují různě podle prodejny. Tato cena je velmi nízká, někde nabízí pouhých 50 ml za 70 Kč, což se příliš nevyplatí.

Bugynkaa - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Skúšam to Dakujem za radu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dekuju vam vsem za pochvaly Smajlík musim rict, ze od doby napsani clanku mi oboci jeste vic zhoustlo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi dobré a odskúšané rady od pisateľky, a od ostatných chytrých ženičiek. Vyskúšam.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobrá rada,vyzkoušímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ricínový olej naozaj pomáha na jazvy - to mám vyskúšané.
A mladosti (to už je veľmi dávno) sme si s dievčatami natierali mihalnice, aby sme ich mali husté. Neviem, či mi veľmi zhustli, ale rozhodne boli pevné a nevypadávali.
Škoda, že sme na tento dobrý olejíček takmer zabudli.
Ďakujem za pripomenutie. SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles