Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bobby McFerrin bude mít koncert na JazzFestBrno

11. 03. 2011 | Úspěšní lidé

Vstupenky na první koncert Bobbyho McFerrina v Brně byly vyprodány rekordní rychlostí v průběhu několika týdnů a vše nasvědčuje tomu, že stejný osud čeká i nedávno přidané druhé vystoupení tohoto mistra vokálního umění.


Za necelé tři týdny od oznámení přidaného koncertu se prodaly téměř dva tisíce vstupenek a zájem neustává. Naopak, nedávno jsme spustili prodej lístků v Rakousku a naše čísla potvrzují, že Bobby McFerrin je podobně jako u nás populární i v sousedním Slovensku,“ pochvaluje si Vlastimil Trllo z pořádající.


bobbyBobby McFerrin předvede své hudební improvizace v moravské metropoli 29. a 30. března v hale Vodova v rámci festivalového preview jubilejního desátého ročníku mezinárodní hudební přehlídky JazzFestBrno


Bobby McFerrin vystupoval v České republice zatím čtyřikrát a jeho koncerty vždy provázel obrovský zájem publika. Jedno vystoupení bylo přidáno už při jeho první návštěvě v Praze a situace se opakuje i tentokrát. Naposledy se loni v Praze a Ostravě představil se svým nejnovějším albem VOCAbuLaries, které získalo tři nominace na cenu Grammy. 


Návštěvníci jarního brněnského koncertu se prozměnu mohou těšit na Bobbyho s jeho tradičním repertoárem, kterým si získal milióny fanoušků po celém světě. Bobby McFerrin získal doposud deset cen Grammy a prodal přes 20 miliónů kopií svých alb, jichž zatím vyšlo třináct. První, eponymní natočil v roce 1982, poslední s názvem VOCAbuLarieS vydal letos.


bobbyKombinuje na nich jazz, klasiku, pestré vlivy world music, ethno i folk se svými originálními hudebními nápady. Právě díky bohatosti vlivů a neutuchající chuti experimentovat vzniká nadčasová hudba, která překračuje žánrové (i zeměpisné) hranice a dotýká se všech kultur. McFerrin, jenž spolupracoval například s violoncellistou Yo-Yo Mou a jazzovými pianisty Chickem Coreou a Herbiem Hancockem, není ale jen vynikajícím zpěvákem a skladatelem filmové hudby. Je i uznávaný dirigent; s taktovkou v ruce spolupracoval mimo jiné s Vídeňskou filharmonií.


Bobby McFerrin je nadšený zastánce povinné hudební výchovy v rámci školní docházky. Asi proto, že sám nejlépe ví, jak mocné má hudba účinky. Ostatně v roce 1987 vydal s Jackem Nicholsonem album pro děti nazvané The Just So Stories - Elephant's Child.


Šedesátiletý hudebník osobitým způsobem využívá svůj hlasový rozsah čtyř oktáv, přičemž jedinečná atmosféra jeho koncertů vyniká díky improvizaci a nenucenému kontaktu s publikem. Pět ze svých deseti cen Grammy získal v kategorii Nejlepší jazzový mužský zpěv.


Zdroj: Bobby MC Ferrin.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !