Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bobby McFerrin představí v České republice svůj nový hudební projekt Gimme5

21. 12. 2018 | Úspěšní lidé
Zpěvák, který kouzlí s hlasem, využívá rozsah čtyř oktáv a dokáže vytvořit iluzi vícehlasého zpěvu. Desetinásobný držitel Grammy Bobby McFerrin přijede v příštím roce 30. dubna do Prahy a 2. května 2019 do Brna, aby tu zazpíval se čtyřmi vokalisty z nového hudebního projektu Gimme 5. Koncert bude hudebním dobrodružstvím – melodické vokály, svěží rytmy, radost z hudby a čistá improvizace. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Koncerty, které vznikají přímo na pódiu a společně s publikem, taková jsou vystoupení Bobbyho McFerrina se čtveřicí doprovodných zpěváků a zpěvaček. Každé z nich je jiné, spontánní, tvořené momentální inspirací.

Bobby McFerrin představí v České republice svůj nový hudební projekt Gimme5Desetinásobný vítěz Grammy a autor celkem 15 alb, prodaných ve více než 20 milionech kopií, představí spolu s a capella souborem v České republice nový hudební projekt Gimme5. Zpěváci Joey Blake a David Worm vystoupili s Bobbym McFerrinem u nás už na dvou předchozích koncertech. Tentokrát se k nim přidají ještě zpěvačky Judi Vinar a Rhiannon. Všichni začali s Bobbym McFerrinem spolupracovat už v souboru Voicestra, který objížděl svět od konce 80. let. Jejich společná cesta hudebních improvizací tedy trvá několik desetiletí.

Čeští fanoušci se Bobbyho McFerrina dočkají 30. dubna 2019 ve Foru Karlín v Praze a 2. května 2019 v Hale Vodova v Brně. Pěvecký kvintet tu bude přímo na pódiu vytvářet skladby, které začínají nápěvem v podání jednoho vokalisty. K hlavní hudební myšlence se postupně přidává zpěv ostatních a jejich hlasy dávají písním rytmus i orchestrální podobu. Bobby McFerrin do nich zapojuje publikum nebo tvoří své vlastní improvizace. To vše buď beze slov, nebo s příběhem, s melodiemi vymyšlenými na místě, nebo převzatými z repertoáru jazzových standardů.

Bobby McFerrin nikdy nepatřil ke konvenčním umělcům - možná proto, že vyrostl obklopen hudbou všech směrů - klasikou, R&B, jazzem, popem a world music. Teprve ve 27 letech si uvědomil, že jeho opravdovým posláním je zpěv, a jeho debutové album vyšlo o pět let později. Na svém druhém albu „The Voice“ se představil jako sólový umělec a ukázal možnosti lidského hlasu. A hned třetí album „Spontaneous Inventions“ si vysloužilo cenu Grammy. Byl prvním zpěvákem, který vyjel na turné bez doprovodu kapely a upoutával pozornost svým neobvyklým arsenálem hlasových technik, obzvláště perkusními zvuky, které vytvářel na ústa nebo bubnováním na části těla.


Jeho hudební virtuozita a experimenty s předabováním a vrstvením hlasu ve studiu otevřely doposud netušené možnosti. „Nemůžu zpívat všechno najednou,“ říká, „ale mohu se něčeho dotknout a posluchači pak zaslechnou i to, co nezpívám.“ Prvním výsledkem těchto pokusů bylo album „Simple Pleasures“ (1988) a na něm hit „Don¬t Worry Be Happy“, který udělal z McFerrina jméno známé ve všech domácnostech.

Po komerčním úspěchu se Bobby McFerrin vydal po své hudební cestě, improvizoval
a zpíval melodie beze slov. Dosud plní koncertní sály po celém světě a dál objevuje nekonečný potenciál lidského hlasu.

Bobby McFerrin představí v České republice

svůj nový hudební projekt Gimme5


Zdroj: Livemusic
Foto: Archiv pořadatele

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !