Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Boj měst o umístění na herním plánu MONOPOLY

1. 02. 2008 | Novinky

Je Praha světová špička?

Horečka kolem hry MONOPOLY se šíří do celého světa a města na naší planetě bojují o své místo na historicky prvním světovém herním plánu MONOPOLY

Globální společnost Parker Brothers vyrábějící hry zahajuje celosvětové hlasování o 22 nejoblíbenějších měst na světě, která by se měla objevit v herním plánu nové světové verze hry MONOPOLY Here & Now - a Praha je mezi kandidáty! Od půlnoci 22. ledna 2008 měli fanoušci hry MONOPOLY z celého světa možnost odevzdat svůj hlas na stránce MONOPOLY a zapojit se tak do vytváření historicky první celosvětové verze hry. Každý den hlasování, které bude uzavřeno 28. února 2008, budou moci lidé hlasovat pro deset měst. MONOPOLY Město, které získá nejvíce hlasů, bude umístěno na místo s nejvyšším nájmem, na kterém je tradičně Václavské náměstí. Dvacet měst s nejvyšším počtem hlasů vstoupí do historie hry MONOPOLY jako první města zvolená na světovou verzi herního plánu. Dvě políčka ve hře však budou vyhrazena pro města nominovaná prostřednictvím divoké karty. Na tato pole mohou být navržena jakákoli města na světě, takže se na herním plánu vedle Paříže, Londýna nebo Prahy může objevit třeba Český Krumlov nebo Karlovy Vary. Města s divokou kartou budou umístěna na místech s nejnižším nájmem, kde je tradičně Klimentská a Revoluční ulice.

"MONOPOLY jsou nejoblíbenější deskovou hrou na světě a přesahují kulturní bariéry," říká Helen Martinová, celosvětová ředitelka značky MONOPOLY. "Od chvíle, kdy byla hra před téměř 75 lety poprvé uvedena na trh, ji hrálo už více než 750 milionů lidí a nevypadá to, že by její oblíbenost měla klesnout."

"Konečné výsledky hlasování pro světovou verzi hry MONOPOLY Here & Now mohou být stejně překvapivé jako výsledky hlasování v jednotlivých zemích," prohlásila Martinová. "Až čas ukáže, jak se hlasování vyvine, a doufáme, že fanoušci budou pro svoje oblíbená města hlasovat brzo a často."

Mezi 68 měst nominovaných
pro celosvětové hlasování patří např. tyto:

Amsterdam; Bratislava; Caracas; Dublin; Hongkong; Kapské Město; Los Angeles; Moskva; Praha; Rio de Janeiro ……..

A ostatní najdete na stránkách MONOPOLY.


MONOPOLY Více než 70 let byla na herním plánu MONOPOLY zastoupena nejatraktivnější místa v jednotlivých městech. Nedávno však společnost Parker Brothers vyzvala příznivce hry, aby jí pomohli upravit herní plán v jednotlivých zemích, aby hra vypadala tak, jako kdyby byla vytvořena dnes, a nikoli v roce 1935. Z výsledků hlasování vznikla v každé zemi verze "Here & Now" a výsledky byly často velice překvapivé! Ve Francii se na herní plán vůbec nedostala Paříž. V USA se město Dallas umístilo v oblasti s nízkým nájmem.

V Austrálii odeslali fanoušci více než 17 milionů hlasů. A ve Velké Británii se v online hlasování sešlo více hlasů než v komunálních volbách, které probíhaly současně. Města, která byla zvolena na konečný herní plán, budou oznámena v srpnu 2008.

MONOPOLY Nová verze hry MONOPOLY Here & Now bude k dostání v obchodech po celém světě na podzim 2008. Od roku 1935 se prodalo více než 250 milionů kusů hry MONOPOLY, a to ve 103 zemích a 37 jazycích. Bylo vydáno přes 200 různých verzí hry, ale nejoblíbenější stále zůstává klasická verze "Number Nine". Hra je označována svým původním číslem výrobku "Number Nine", je založena na ulicích města Atlantic City a téměř se neliší od původního návrhu Charlese Darrowa, který předal společnosti Parker Brothers. Název a logo MONOPOLY, charakteristický vzhled herního plánu, čtyři rohová pole, jméno a postavička MR. MONOPOLY, jednotlivé prvky herního plánu a hrací žetony mají ochranné známky společnosti Hasbro.

Společnost Hasbro je celosvětovou špičkou v oblasti zábavních produktů a služeb pro děti a rodinu, včetně návrhu, výroby a prodeje her a hraček, od tradičních až po moderní technologie. V USA i po celém světě jsou její značky a produkty PLAYSKOOL, TONKA, MY LITTLE PONY, LITTLES PET SHOP, TRANSFORMERS, MARVEL, PLAYDOH, MILTON BRADLEY, PARKER BROTHERS, TIGER a WIZARDS OF THE COAST zárukou nejvyšší kvality a představují nejznámější hračky na světě.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !