Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bolest břicha u dětí a miminek

3. 04. 2012 | Dětské nemoci
Bolest břicha - jistě to každá maminka moc dobře zná. Skláníte se nad svým uzlíčkem a vidíte, jak červená v obličeji, kroutí se v postýlce a pláče bolestí. Malá miminka zkrátka nemají ještě tak silné svaly a tak pro ně samozřejmosti jako například stolice jsou úkolem nadmíru složitým. 

Naštěstí existuje několik způsobů, jak svému drobečkovi pomoct a tak vám je přináším:

Bolest břicha - Teploměr: 
Je to asi nejpoužívanější ze všech způsobů. Pokud miminko bolí bříško, zkuste mu chvilku dávat do zadečku teploměr. Po několika minutách by mu to mělo pomoct. Pokud nechcete používat teploměr, dají se v lékárně koupit trubičky na prdíky. Jsou měkčí a navíc mají uprostřed dírku, což taky pomáhá k vyprázdnění.

Bolest břicha - Čajíčky: 
Další osvědčený způsob jsou čajíčky. Můžete si koupit v lékárně fenyklový čaj pro kojence a dávat ho miminku mezi jídly. Nebo si můžete koupit fenykl a udělat z něj odvar. Já osobně kupuji miminku fenyklový čaj a přidávám do něj pár zrníček kmínu a fenyklu a ty po několika minutách scedím. Pak to má lepší chuť, než samotné svařené bylinky. 

Bolest břicha - Mastičky:
Hodně svému dítku pomůžete také masírováním speciálními mastmi na bříško. Já ho používám vždy po koupání. Dejte miminku trochu masti na bříško a krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček masírujte a nezapomeňte zajet až na boky. Když s mastí namažete i kousek zádíček, vůbec to nevadí, alespoň budete mít jistotu, že jste nic nevynechali a miminku tím rozhodně neublížíte.

Bolest břicha - Teplý polštářek:
A ta nejúžasnější věc, kterou jsem kdy vyzkoušela, je polštářek s třešňovými peckami. Jen ho ohřejete v mikrovlnce a pak ho přiložíte miminku na bříško. Jak dlouho ho tam necháte, záleží jen na vás a vašem broučkovi. Můj syn má polštářek ze všeho nejradši a moc mu pomáhá. Navíc udrží teplo opravdu hodně dlouho, takže je to rozhodně lepší, než pořád dokola nahřívat například plenku. 

Autor: Dorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Můj prcek má 1 měsíc a taky už nevím, jak mu pomoct! Tak jsou tu pěkné inspirace. Smajlík Malá má na masáž málokdy náladu, dáváme kapky a nemám pocit, že by nějak moc zabíraly. Zkusíme teplý polštářek. Smajlík Díky za pěkný článek! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsme se dostali do situace, kdy jsme nevěděli, co malého trápí, až jsem si přečetla na internetu tyto jejich bolístky. Raději jsem se mu večer, ba i v noci věnovala, cvičili jsme, váleli sudy, balili do hřejivé deky a opravdu to pomohlo. Dnes už je jednoroční chlapík a o svých "bolístkách" dávno zapoměl. Za to my jsme poučení. Jen více takových článků, rodiče pak ví, co jejich ratolesti trápí.
Obrázek uživatelky
profil
chudatka malé...oni to ani nevedia povedať
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles