Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Botanická zahrada zve na večerní provázení a originální valentýnské rande

11. 02. 2017 | Výstavy
Romantika a exotika se snoubí v zimní nabídce botanické zahrady v pražské Troji. Zamilované páry mohou místo obvyklé večeře v restauraci nebo návštěvy kina na svátek sv. Valentýna zavítat na večerní prohlídku tropického ráje. Večerní prohlídky ale nabízí zahrada všem, a to po celou zimu. Od začátku března pak mohou lidé vyrazit na pomyslný výlet do Jižní Ameriky – zavede je tam další ročník návštěvníky oblíbené výstavy orchidejí.

„Romantická procházka setmělým tropickým skleníkem Fata Morgana je netradiční způsob, jak strávit svátek zamilovaných. Tajemnou atmosféru noční džungle dokresluje tlumené osvětlení i kuňkání drobných tropických žabek,“ zve na neobvyklý valentýnský večer Bc. Bohumil Černý pověřený řízením botanické zahrady. Páry se při hodinové komentované prohlídce dozví řadu zajímavostí nejen z milostného života rostlin a na závěr si vychutnají sklenku vína z vinice sv. Kláry. Na rozloučenou navíc všechny dámy dostanou květinu. Prohlídky pro zamilované se konají 14. února 2017 a zájemci o ně si předem musejí rezervovat místo, první prohlídka začne již v 18 hodin a poslední ve 20 hodin.  

Botanická zahrada  - skleník Fata MorganaKouzlo večerní návštěvy tropického pralesa si ale mohou návštěvníci užít po celou zimu bez ohledu na svátek zamilovaných. „Večerní provázení patří k našim nejoblíbenějším akcím. Každoročně na ně přijde více než 1500 návštěvníků, nejen botanických nadšenců, ale i rodičů s dětmi, kteří chtějí zažít něco jedinečného,“ dodává Bohumil Černý.

Na rozdíl od rostlin venku, které se v tomto ročním období oddávají zimnímu odpočinku, ve skleníku Fata Morgana v tomto období bují život z rovníkových pralesů i mlžných hor, ze světa afrických jezer i brazilských řek. Lidé mohou ve skleníku obdivovat kvetoucí orchideje i nádherné bílé květy hymenokalisů, vlhkomilných rostlin z močálů a okolí říčních ramen Střední a Jižní Ameriky. Jedním z nejhezčích keřů, které ve skleníku v Troji právě předvádějí své květy, je Freycinetia cumingiana. V přírodě roste na ostrově Luzon na Filipínách, kde jako liána šplhá po kmenech stromů za světlem. Hlavní okrasou květenství jsou listeny, které mají sytě oranžovou barvu a díky nimž rozkvétající keř působí, jakoby z větví vyšlehávaly desítky plamínků.

Neobyčejně zajímavé a krásné jsou tropické rododendrony, jichž ve skleníku Fata Morgana právě rozkvétá asi dvacet druhů. Přirozeně se vyskytují od Indie až po Šalamounovy ostrovy. Tyto rododendrony jsou velmi rozmanité, mohou dosahovat výšky 10 metrů i 10 centimetrů, a je možné je najít v horkých vlhkých nížinách i vysoko v horách. V trojském skleníku kvetou v tomto období zejména v horské chlazené části, ale jeden druh krášlí také prostřední nížinnou expozici.
Až do konce února zůstává vstup do venkovních expozic zahrady zdarma. Lidé si tu i v zimních měsících mohou užít příjemnou procházku spojenou s kouzelnými výhledy na zasněženou Prahu. 

Výstava orchidejí ve stylu karnevalu Rio de Janeiro

výstava orchidejí
Už na začátku března 2017 se mohou návštěvníci těšit na již tradiční výstavu orchidejí, jejíž součástí bude expozice těchto kvetoucích exotických krasavic. Letošní ročník výstavy zavede návštěvníky do oblasti Brazílie, do pestrého reje barev, hudby, vůní a květů orchidejí. Divokost a nespoutanost bláznivého karnevalu přiblíží svými květinovými výtvory studenti České zahradnické akademie Mělník. Oblíbenou výstavu doprovodí řada zajímavých informací a fotografií těchto okouzlujících rostlin. Kromě toho si návštěvníci budou moci orchideje i zakoupit.



Zdroj, foto: Botanická zahrada


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Botanická zahrada zve na večerní provázení a originální valentýnské rande:

Botanická zahrada zve na večerní provázení a originální valentýnské rande
Botanická zahrada zve na večerní provázení a originální valentýnské rande
Botanická zahrada zve na večerní provázení a originální valentýnské rande
Botanická zahrada zve na večerní provázení a originální valentýnské rande
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jistě moc hezká podívanáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě to bude nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles