Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Botičky na dovolenou

21. 08. 2019 | Vaše příběhy

S předstihem jsme si s přítelem zakoupili dovolenou na Mallorce. Rozhodli jsme se tam jet až v říjnu. Dovolená byla levnější a v chladném období roku bude na Mallorce stále krásně. Vyhřejeme se a užijeme si i koupání, zatímco u nás se lidé budou choulit v teplém oblečení a koupat se bude moct jedině v bazénu.

Moc jsme se na dovolenou těšili. Uběhlo léto a v září se ochladilo. Říjen přinesl dokonce první sníh. Sice hned roztál, chladné počasí ale zůstalo. Začala jsem chodit v zimní bundě a musela jsem i obuv změnit. Do odletu na dovolenou zbývalo jen pár dní, a já měla v práci moc povinností. Několik spolupracovníků na nemocenské zapříčinilo to, že jsem poslední dny sloužila šestnáctky. Byla jsem extrémně unavená a dovolenou jsem skutečně moc potřebovala. Celé mé tělo toužilo po odpočinku, po teple, po zpomalení. Jen těch povinností v práci bylo až příliš.

Zdá se, že si snad ani nestihnu zabalit zavazadla. Kufr jsem nakonec dobalovala až v noci, a brzy ráno jsme odlétali. Byla jsem po šestnáctihodinové směně a tak unavená, že jsem se balení musela opravdu nutit. Zbývalo už jen uložit do kufru boty. Sandálky, střevíčky a také plážová obuv byly konečně na místě, kufr jsem zavřela a ihned usnula.

Brzy ráno nás vyzvedl kamarád, který nás vezl na letiště. Museli jsme jet v teplém oblečení, protože foukal vítr a silně pršelo. A proto jsem si na nohy obula podzimní nepromokavé kotníkové boty s teplou vložkou. Už jsem se v duchu viděla, jak lenoším na pláži a dlouhé dny nic nedělám. Letadlo mělo zpoždění.

Konečně jsme dorazili do hotelového komplexu. Ubytovali jsme se a já si z kufru vylovila plavky, plážové šatičky a také plážovou obuv. S hrůzou jsem zjistila, že, jak jsem byla unavená a na oči jsem pomalu neviděla, zabalila každou botu jinou. Pravá byla růžová, levá oranžová. Materiál plážovek je hodně podobný, a jak jsem hrábla do botníku, boty jsem přehodila.

No nic, budu muset chodit v sandálkách, řekla jsem si. Až mě pot polil, když jsem zjistila, že i sandálky byly přehozené. Nakonec jsem zjistila, že jsem si vzala k moři čtyři páry bot, ale ani jeden nebyl úplný. Kompletní pár byl jen ten, s kterým jsem na Mallorcu přiletěla. Problém byl, že to byly podzimní boty s teplou vložkou, a na pláž ani nikam jinam jsem si je vzít v teplé zemi nemohla.

Na pláž jsem musela nakonec v nesourodém páru. Jedna bota růžová, druhá oranžová, snažila jsem se dělat, že je to v pořádku.

„Vždyť to ani není vidět, zlato,“ uklidňoval mě můj přítel.

Já to ale dobře viděla. A zdálo se mi, že to musí vidět každý. Jedna bota byla navíc malinko nižší, než druhá, a tak jsem tak trochu kulhala, nakláněla jsem se výrazně na stranu, kde jsem měla obutou tu nižší botu.

Ještě horší to bylo s večerní toaletou. Společenské boty neseděly vůbec a jít na zábavu ve společenských šatech obutá v plážovkách, které také k sobě neladily, se nedalo. Večer a noc jsem nakonec částečně prokulhala. Po půlnoci už bylo vše jedno, a tak jsem tancovala bosa.

Během naší dovolené jsem občas na nesourodé boty zapomínala, nechápavé pohledy ostatních hostů mě ale vždy spolehlivě vrátily do reálu. Od koupě jednoho páru bot přímo na místě jsem odstoupila poté, co jsem viděla místní ceny.

Jak se nakonec ukázalo, jedna paní, která v našem hotelu trávila také dovolenou, pochopila mé obutí jako nový módní hit. Jak jinak si vysvětlit, že se jednoho dne vydala na večeři také v nesourodém páru. Jednu lodičku měla červenou a druhou černou. A věřte, že toto obutí bylo mnohem nápadnější, než to mé.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Botičky na dovolenou:

Botičky na dovolenou
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
No vidíte ,udělala jste nový trend,jinak,na Malorce jsme byli dvakrát a taky jsme si kupovali pantofle a nemyslím že byli drahé
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle