Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bouřka v Tatrách

4. 06. 2017 | Vaše příběhy

Celá naše rodina má velmi ráda turistiku. Odmala jsme k ní s manželem vedli i naše děti. Zpočátku se spíše nosily, později jsme jim přizpůsobovali délku tras a teď už ony přizpůsobují délky výletů našim možnostem.

Když jim bylo asi 7 a 9 let, byli jsme všichni na dovolené v Tatrách. Ubytovali jsme se ve Starém Smokovci. Jednou jsme se rozhodli pro túru z Popradského plesa po Tatranské magistrále zpět do Smokovce. Vyjeli jsme brzy ráno vláčkem a už kolem deváté hodiny jsme byli u Popradského plesa. Pokochali jsme se pohledem na jezero, občerstvili se a vydali se dál. Čekal nás výstup do sedla pod Ostrvou. Cesta se zdála být nekonečná, ale před polednem jsme byli nahoře. Výhled stál za to, jen v dálce se začaly objevovat tmavé mraky. Odpočinuli jsme si, vyfotili se, něco málo snědli, když se začal zvedat vítr a mraky se hrozivě přiblížily. Byly velké a těžké a z dáli jsme zaslechli hřmění. Děti znejistěly. Široko daleko žádná chata a bouřka se hnala přímo na nás. Preventivně jsme z batohu vytáhli pláštěnky a s dětmi jsme se domluvili, že půjdeme dál, a kdyby se bouřka opravdu přiblížila až k nám, že nejbezpečnější bude si dřepnout, nebo ještě lépe si lehnout na zem.

bouřka v TatráchVyrazili jsme. Vítr zesílil a začaly padat první kapky. Tehdy jsme měli ještě takové ty „jednorázové“ pláštěnky. Tenké, igelitové, bez zapínání, v pase stáhnuté jen páskem. Stačilo pár poryvů větru a pláštěnka se roztrhla a vlála za námi. Museli jsme vypadat jako čtyři splašené divoženky. Všichni ostatní turisté najednou někam zmizeli a my jsme sami utíkali magistrálou a za námi vlály barevné pláštěnky.

Nikdy předtím jsem si neuměla představit, jak velkou rychlostí dokáže utíkat vystrašené dítě. Držela jsem dcerku za ruku a klopýtala za ní po kamenech. Ona snad v tu chvíli měla křídla. Snažila jsem se tvářit hrdinně, ale byla ve mně malá dušička. Při každém zablesknutí ke mně dcerka otočila hlavu a zeptala se: „Už?“ To znamenalo, jestli už zalehneme. Když jsem se podívala pod nohy, kde všude bylo plno vody, odpověděla jsem: „Ještě ne.“  A běžely jsme dál. Bouřka si to naštěstí po chvíli rozmyslela a stočila se stranou. Asi po hodině vysvitlo sluníčko. Posbírali jsme cáry pláštěnek, uklidnili se a zbytek cesty už proběhl v pohodě. Až na promočené oblečení a boty.

Ale ještě dlouho jsem před sebou viděla dvě vyděšené oči a slyšela otázku: „Už?“


Aliceč - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Bouřka v Tatrách:

Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !