Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Box - známý bojový pěstní souboj

20. 02. 2011 | Fitness

Box je bojový pěstní souboj, při kterém se dva protivníci snaží navzájem knokautovat. Používají se při něm jen pravidly povolené údery pěstmi. Box je sportem, který vznikl v 18. století ve Velké Británii. Pravidla pro box uděluje Mezinárodní federace boxerů amatérů, tzv. AIBA a je celosvětově nejvíce provozovaným individuálním bojovým sportem.

 

Co budete pro box potřebovat

Boxerské náčiní zahrnuje především boxovací pytel nebo hruška, boxerské rukavice, boxerskou helmu a chrániče. Vhodné jsou také na ruce bandáže, které je ochrání.

 

Boxovací pytle jsou součástí tréninku při mnoha různých sportech, nejen při boxování. Výborné jsou i pro odreagování se ve volném čase. Pokud si kupujete pytel jen na box, je důležité si vybrat vhodný pytel pro jednotlivou specializaci - box, thaibox nebo kickbox. Pro amatéry, kteří jen chtějí bušit do pytle pro odreagování, je vhodný jakýkoliv druh. Při boxování je velmi důležité dbát na správnou techniku, protože jako u každého sportu existuje menší riziko zranění. Neměli byste zapomínat na správné ochranné pomůcky, jako jsou chrániče a helma. Do pytlů byste měli bušit jen se speciálními rukavicemi, a nejlépe ještě s bandážemi.

 

Existuje nejen mužský, ale i ženský box, přičemž boxeři jsou rozděleni podle váhových kategorií. V mnoha zemích je provozován mimo amatérského i box profesionální. Rozdílem mezi boxem amatérským a profesionálním je nejen ve výstroji, ale také v charakteru zápasu. Amatérští boxeři boxují oblečeni do nátělníků a s ochranou helmou, profesionálové boxují svlečení do půli těla a bez helmy. 

 

Pokud chcete začít s boxem, není důležitý jen správný boxovací pytel, rukavice a technika, ale také být fyzicky a psychicky odolní a dokázat bojovat. Začátečníci by měli začít trénovat box jen pod dohledem zkušeného trenéra, protože si při špatné technice mohou i ublížit. Boxování u nás zažívá nový boom jako alternativa posilování a formování těla, které vás udrží fit jak fyzicky, tak i psychicky a dokonale dokáže odbourat stres po náročném dni. 

Boxovat můžete pro vlastní potěšení a navíc může někomu přinést chtěné výsledky.

 

 

Markéta – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak toto má vobec nezaujíma...rozbité nosy Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
box je úplně úžasný propadla jsem mu asi tak před měsícem. Je to sice pěkná fuška, ale stojí to za toSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Box bych raději přenechala mužům.
Obrázek uživatelky
profil
z tebe bude hotová znalkyně všech bojových uměníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles