Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Boží dar – příběhy českých potravin 4. díl

27. 11. 2020 | Televizní tipy
Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin. V pořadu Boží dar – příběhy českých potravin 4. díl se dozvíme, jak to bylo s vejci (Premiéra)

Když se řekne vejce, všichni si hned představíme to slepičí. Naši předci už znali kachní nebo křepelčí vajíčka, svoje místo v kuchyni získalo i obří pštrosí vejce. Vařila se natvrdo stejně jako dnes, nebo se rozkvedlala a smažila na sádle. Bohaté vrstvy obyvatel k smaženici přidaly i nakrájené pečené maso a touto směsí plnily koblihy.

Boží dar...V našem prostředí zakořenil názor, že s vejci bychom to neměli přehánět, jinak se nám ucpou cévy a přivodíme si infarkt. Jak je to s cholesterolem ve vajíčkách? Máme mít strach? Co bylo dřív – vejce, nebo slepice?

Boží dar – příběhy českých potravin 4. díl můžete sledovat 27. 11. 2020 od 17,45 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !