Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brána gotiky dokořán

10. 06. 2015 | Kultura

Máte rádi návštěvy hradů a zámků a výlety do historie? Propadli jste kouzlu historického šermu, i když třeba jen jako diváci? Pak vám možná přijde vhod pozvánka na výlet do minulosti, který pro malé i velké návštěvníky připravila skupina historického šermu Okořská Garda.

Okořská Garda byla založená v roce 1998 a při svých vystoupeních se specializuje na období 10. - 11. století. Členové skupiny měli tu čest stát na prknech, která znamenají svět vedle mnoha našich hereckých a pěveckých legend; vystupují po celé naší republice i v zahraničí. Od roku 2001 můžete každoročně vidět celodenní program s názvem „Brána gotiky dokořán“, který se koná na hradě Okoř.

Brána gotiky dokořánHrad Okoř

Brána gotiky dokořán

Letošní výlet do minulosti s programem „Brána gotiky dokořán“ je v pořadí již desátý, tedy jubilejní. Jestli i vy chcete být jeho součástí, vydejte se na hradě Okoř v sobotu 13. června 2015. Bohatý program tu bude pro návštěvníky připraven od 10 do 17 hodin. Všichni si určitě užijí poslech hudby z dob dávno minulých nebo procházku středověkým tržištěm, kde budou celý den probíhat ukázky dobových řemesel. Za halasu šermířských klání pak můžete navštívit historickou zbrojnici plnou zbraní nebo si vyzkoušet lukostřelbu na vrcholku věže. Těšit se můžete také na dobovou lazebnu. Zřejmě jen pro trošku silnější povahy bude lákavá i středověká mučírna - kat vám ukáže, jak tvrdě se trestaly zločiny ve středověku. Spousta dobrůtek k snědku i pití samozřejmě také nebude chybět; poskytne vám je dobová taverna. Pro děti tu bude připraven dětský koutek.

O další příjemné chvilky se jistě postará příroda a samotný hrad včetně romantického výhledu na malebnou okolní krajinu. Pro ty, kdo Okoř ještě nenavštívili, se tedy 13. června nabízí jedinečná šance spojit „obyčejnou“ návštěvu hradu s pravým výletem do minulosti.

A kde vlastně zříceninu hradu Okoř najdete?

Ve Středočeském kraji, necelých 15 km severozápadně od centra Prahy. Nejsnadnější dostupnost je samozřejmě automobilem, parkoviště se nachází přibližně 250 m od hradu. Tenhle výlet si určitě užijete, takže zbývá popřát už jen maličkost: krásné počasí!


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles