Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Budapešť láká do secesních lázní i na divoké noční jízdy v termálech!

20. 11. 2016 | Evropa
Budapešť je termálním rájem protkaným 118 prameny. Je zde na 15 veřejných termálních lázní, kde se můžete vykoupat ve „vlažné vodě“ dosahující pouze 21 °C, nebo naopak ve „vařící lázni“ se 76 °C. A kam se tedy vydat?

Jedny z největších a nejstarších lázní jsou Széchenyi, které v poslední době proslavily soboty ve znamení divokých hudebních večírků. Za jedny z nejkrásnějších jsou označovány termály Gellért secesního stylu a unikátní atmosféru mají lázně Lukács, které navštěvovali slavní spisovatelé a umělci.

Széchenyi – nejstarší termální lázně v Budapešti

Jedny z nejnavštěvovanějších termálních lázní v Budapešti jsou Széchenyi, a to nejen kvůli šachovým stolům, k nimž můžete usednout s nohama namočenýma v léčivé vodě. Széchenyi patří od roku 1913 mezi nejznámější léčivé koupele v Evropě. Pyšní se novobarokním interiérem a 18 bazény. O tom, že termální lázně nejsou jen pro lidi ve středním věku, svědčí i fakt, že v těchto největších a zároveň nejstarších termálních lázních probíhají soboty ve znamení divokých hudebních večírků.

děti plavouGellért – secesní památka, nebo lázně?

Secesní styl v každém detailu dominuje lázním Gellért, které byly otevřeny v roce 1918. Nesou označení nejfotogeničtější termální lázně, a to nejen v Budapešti. A je tu i další zajímavost: až do roku 2013 měly lázně oddělené prostory pro muže a ženy. Dnes si však relax, poskytovaný termálními prameny, mohou užívat páry společně (naštěstí).

Lukács – intimní lázně pro umělecké duše

Unikátní atmosféru mají termální lázně Lukács, které navštěvovali slavní spisovatelé a umělci, a jsou mezi nimi oblíbené i v současnosti. Jsou totiž menší, intimnější a hlavně autentické. Pokud si odtud chcete odvézt suvenýr, pak v obchodech hledejte vodu v zelené láhvi s nápisem Szent Lukács. Pochází z fontány uvnitř lázní a léčí problémy s žaludkem, žlučníkem i ledvinovými kameny.

Rudas – manželkám vstup zakázán!

V Budapešti už dnes nenarazíte na mnoho termálů, ve kterých jsou oddělené prostory pro muže a ženy. Lázně Rudas v tureckém stylu však dodnes částečně takto fungují. V pondělí, středu, čtvrtek a pátek si zde chodí pánové oddechnout od svých dam, kterým je vyhrazeno k relaxaci úterý. Ani tyto lázně však nejsou přehnaně striktní a párům tady patří víkendy.

Zdroj: Eurolines


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
všem doporučujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zdravíme všechny,

článek se nám moc líbí a jen bychom rádi doplnily, že pokud se v tomto sychravém počasí chcete v některých lázních pořádně prohřát a udělat si pěkný rodinný víkend, existuje jednoduché řešení - navštivte Slevoking.cz a vyberte si jeden z mnoha výhodných lázeňských pobytů, které pro vás nabízíme.

Ať už to bude Budapešť, lázně Bük nebo největší termální jezero v Evropě - Hevíz, vždy je z čeho vybírat. Koukněte na https://slevoking.cz/madarsko a vychtnejte si Maďarsko plnými doušky. Smajlík

Přejeme příjemný pobyt a mnoho zábavy.

Váš Slevoking
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles