Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Buďte fit i přes léto

9. 07. 2015 | Fitness
Sluníčko, teploty nezřídka dosahující tropických hodnot, prázdniny nebo dovolená – dosaďte si sami… To vše svádí k lenošivému trávení volného času. V čem byste ale rozhodně zahálet neměli, je péče o vaše zdraví. Pasivní způsob relaxace není jediná forma odpočinku a váš imunitní systém potřebuje posilovat i v létě. Jak na to?

Většinou nás nenapadne spojovat si teplé měsíce s oslabenou imunitou a náchylností organismu na nepříznivé vnější vlivy, jako je tomu například s prvním větším ochlazením na podzim či v době chřipkových epidemií. V létě si užíváme krásného počasí, trávíme příjemné chvíle u vody a řada z nás zvolňuje a přepíná na klidnější, ne-li přímo líný režim. Jistě je to po celoroční dřině v práci zasloužené, nicméně v jedné věci bychom určitě polevovat neměli. Tou je starost o naše zdraví. A nejde jen o větší opatrnost při letních radovánkách, kdy je vyšší pravděpodobnost sezónních úrazů.

léto v pohybuLéto v pohybu


Myslete na pravidelný energetický výdej, samozřejmě vycházejte ze svých možností a toho, co vám dovolí počasí. Určitě není dobré přepínat za horkého dusna své síly, jsou ale i dny s příjemnými teplotami, které vybízejí k nějaké aktivitě. Využijte toho, že léto nabízí bezpočet možností, jak sportovat venku na čerstvém vzduchu a zadarmo. Plavání, běh, jízda na kole nebo kolečkových bruslích, venkovní fitness, turistika a sporty, které se v teplých měsících dají přesunout z uzavřených hal na čerstvý vzduch, je toho mnoho.

Není to jen o jednom výletu nebo vyběhnutí – rozhodnutí žít zdravě a tak, aby byla naše mysl a tělo v jednotě, vyžaduje odvahu a pevnou vůli. Je to začátek velké proměny. Její výsledky však stojí za to.

Detox nejen na jaře

O rozličných detoxikačních kúrách se nejvíce mluví a píše na jaře, kdy jsou procesy očisty po dlouhé zimě velmi populární. Zbavit tělo škodlivých látek je vždycky dobrý nápad, nehledě na roční období, a proto neváhejte a dopřejte si očišťující proceduru. Vsaďte na speciální detoxikační diety, které vám pomohou zbavit se nežádoucích produktů metabolismu a tělu odlehčí. Příznivě se to projeví na trávicím ústrojí a ve funkci ledvin a jater. Výhodou je, že během letních veder často ani nepociťujeme hlad, takže dopřát si alespoň jeden den na čisté vodě nebo přírodních šťávách nebude zase až taková oběť. Obecně v létě hodně pijte – ideální je čistá voda. V parnu zvyšte denní příjem tekutin na 3,5 litru, u dětí na 2 litry. Pozitivním vedlejším účinkem jednorázové očisty může být ztráta nějakého toho nadbytečného kila, a to se teď, když se plavková sezóna rozhořela naplno, může jedině hodit, no ne?

Plody léta


Léto bývá oblíbené mimo jiné také pro plody, které nabízí k labužnickému mlsání. Spousta druhů ovoce dozrává na zahradách a v sadech, ale také ve volné přírodě. Zaměřte se v tento čas na potraviny bohaté na přírodní antioxidanty. Jsou plné vitaminů a minerálů, mají zdraví prospěšné účinky a přirozeně posilují obranyschopnost. Nejbohatší zdroje antioxidantů najdete v lesních plodech (jahody, maliny, borůvky, brusinky) či například v jablkách, třešních a broskvích.

Zdroj, foto: ZPMVČR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !