Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Buďte krásná za BABKU

21. 09. 2008 | Krása
Většina žen, ať už si to přiznají nebo popřou, má ráda kosmetiku. Vypusťme teď kosmetiku dekorativní a věnujme se té, která udržuje náš zevnějšek i sebevědomí v kondici. Pleťová voda, tělový krém, vlasový kondicionér… to jsou voňavé možnosti, jak se rozmazlovat.

Čas od času je ale dobré od kosmetických výrobků upustit a sáhnout po produktech, které neobsahují tolik chemie a díky kterým zůstane vaše peněženka téměř bez poskvrny. Tady jsou:


VLASY:

Ať už máte vlasy krátké, dlouhé, kudrnaté, rovné, zničené od slunce či zasažené lupy, tato lázeň je vhodná pro všechny typy. Její příprava je jednoduchá a opakovat ji můžete bez výčitek každý týden. Vlasy umyjte, jak jste zvyklé, a dobře je propláchněte. Do hlubšího lavoru či hrnce nalijte vlažnou vodu a přimíchejte do ní 1 - 2 uzávěry octa. V této lázni vlasy zlehka mněte (asi 3 minuty) a poté pod tekoucí vodou opláchněte. Při pravidelném používání bude vaše hříva zářit a bude silná a poddajná.


Buďte krásná za BABKUPLEŤ A TĚLO:

Zde je rada jednoduchá. Postačí vám obyčejná voda. Ovšem pozor, za vodu v tomto případě nepovažujte minerálky, limonády, sirupy, džusy ani energetické drinky. Základem je obyčejná voda. Nemáte-li chutnou vodu z vodovodu, převařujte si ji anebo kupujte kojeneckou. Snažte se vypít 1-5 - 2litry denně, bez ohledu na to, zda jste k obědu měla polévku nebo k zákusku kávu s minerálkou. Obyčejná voda dokáže zázraky. Vaše pleť se již po týdnu napne, bude hebká a projasněná. Také kruhy pod očima se stanou světlejšími a nedostatky pleti se viditelně omezí. Ovšem jakmile s pitím vody přestanete, počítejte, že následky nebudou znát po týdnu, ale hned další ráno.


SVĚŽÍ DECH A ŽÁDNÉ PLAKY:

Každé ráno a večer po vyčištění zubů si ústa pořádně vykloktejte olivovým olejem (nepolykat!). Odstraňuje dobře plak z jazyka, pročistí mezizubní prostory a bojuje proti bakteriím, které se v ústech vytváří. Lžíce olivového oleje se o váš chrup, dech a úsměv svědomitě postará.


HEMEROIDY? POROD?

V dnešní době sedavých zaměstnání nejsou hemeroidy ničím zvláštním. Pálení, svědění, bolest při delším sezení… to všechno jsou pouhé počáteční příznaky zákeřné „zlaté žíly“. Pro všechny z vás, které nechtějí nic zanedbat, mám dobrou radu: v lékárně snadno seženete dubovou kůru. Je to malý zázrak, který ocení nejen lidé, které občas potrápí hemeroidy, ale také ženy po porodu, jelikož dubová kůra má skvělé stahující účinky. Sypanou dubovou kůru necháte zkrátka dle návodu louhovat v hrnku a připravíte si čaj. Ten poté vlijete do lavoru s co nejteplejší vodou a postižená místa budete jednoduše důkladně vyplachovat. Je důležité dbát na pravidelnost a nezapomínat. A na závěr jedno malé upozornění: máte-li větší než zmíněné potíže, obraťte se na lékaře!


PATY, LOKTY, KOLENA:

Cukrujte, pískujte, olejujte. Obzvlášť na konci léta je pokožka po celém těle vysušená a matná. Nejrizikovějšími místy jsou právě paty, kolena a lokty. Ty mají tendenci tvrdnout, praskat a svědit, což není nic příjemného. Kromě toho je tu ještě estetická stránka věci - představte si, že byste takto postižená místa měla ukázat někde na veřejnosti, v práci, škole, na večírku… Abyste předešla nepříjemnému faux pas, ošetřujte extrémně suchá místa každý týden peelingem a den co den jim dobřejte hydrataci v podobě oleje. Místo peelingu použijte jednoduše krystalový cukr (u chodidel nejvíce oceníte, když je „vyrejžákujete“ v písku) a na závěr místa potřete olivovým olejem (chodidla pak zabalte do bavlněných ponožek, ideálně na noc) a s radostí čekejte na zázrak.



Alena Rašková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
rada.........prirodni kosmetika, lepsi nez chemikalie
Obrázek uživatelky
profil
Tedy opravdu dobrý a poučný článek...moc děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajimave rady bez drahych investic ktere jsou osvetsene lety
Obrázek uživatelky
profil
diky za rady, určitě něco vyzkouším
Obrázek uživatelky
profil
mnoho užitečných rádSmajlíkjen tak dálSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles