Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Buďte tím, kým chcete být

29. 01. 2017 | Knižní tipy
Název: Buďte tím, kým chcete být
Autor: Marshall Goldsmith, Mark Reiter
Nakladatelství: MANAGEMENT PRESS
Datum vydání: 1/2017
Formát: 165 x 235 mm
Vazba: brožovaná lepená s chlopněmi
Počet stran: 208 stran
Cena: 339 Kč

Přeprogramujte se v šesti krocích


Co nám brání být sami sebou?


Při hledání odpovědí na otázky, co ovlivňuje naše chování se autor zaměřil na tzv. spouštěče v našem okolí. Jejich vliv je obrovský.

Buďte tím, kým chcete býtSpouštěčem může být libovolný podnět, který působí na naše myšlenky a činy. V každém okamžiku našeho bdělého života reagujeme na spouštěče: podněty od lidí, události a okolnosti, které mají potenciál něco změnit. Spouštěče se vyskytují náhle a neočekávaně. Může se jednat o významné události, ale i o zcela bezvýznamné drobností. Může jít o podněty příjemné, ale i kontraproduktivní. Spouštěčů je nekonečně mnoho.

Odkud se berou? Proč nás tak často nutí jednat proti našim zájmům? Proč je neberem vážně? Jak identifikovat rozhodující okamžiky, které v nás probudí hněv, svedou nás na scestí nebo nám navodí pocit smíření se světem? A jak se vyvarovat těch špatných a opakovaně vyvolávat ty dobré? Jak naučit spouštěče pracovat pro nás? A jak docílit toho, abychom odolávali vlivům prostředí, které nás obklopuje? Na tyto všechny otázky vám odpoví kniha, kterou držíte v ruce.

Ukázka z knihy Buďte tím, kým chcete být


Můj kolega Phil zakopl na schodech do sklepa a dopadl tvrdě rovnou na hlavu. Ležel na zemi, cítil mravenčení v rukou a nohou a chvíli si myslel, že ochrnul. Byl příliš malátný na to, aby se dokázal sám postavit. Podařilo se mu posadit se a opřít se zády o ze. Zjišoval škody. Mravenčení v končetinách znamenalo, že neztratil cit. Dobré znamení. V hlavě mu hučelo a krční tepny pulzovaly. Na záda mu kapala krev z rány na temeni. Bylo mu jasné, že musí do nemocnice, aby mu ošetřili zranění a prohlédli ho, zda nemá nějaké zlomeniny nebo vnitřní krvácení. Také si uvědomoval, že v tomto stavu nemůže řídit.
Byla sobota ráno. Jeho žena a odrostlé děti nebyly doma. Byl sám v tichém  domě na předměstí. Vytáhl telefon, aby si zavolal pomoc. Když procházel svůj seznam kontaktů, zjistil, že nemá v okolí žádného dostatečně blízkého přítele, aby si troufl ho obtěžovat, i když je v nouzi. A nikdy si nedal tu práci seznámit se se sousedy. Ambulanci se mu volat nechtělo, protože neměl pocit, že by mu hrozilo vykrvácení nebo infarkt. Našel si tedy číslo na manžele středního věku, kteří bydleli o několik domů dál. Vytočil ho. Ozvala se žena jménem Kay. Znal ji od vidění, ale za celou dobu spolu prohodili nanejvýš pár slov. Vysvětlil svou situaci a Kay okamžitě přispěchala.
Vešla zadními nezamčenými dveřmi. Našla Phila ve sklepě, pomohla mu vstát a odvezla ho na pohotovost. Zůstala s ním, než mu provedli veškerá potřebná vyšetření. Trvalo to pět hodin. Ano, utrpěl otřes mozku, oznámil lékař, a pár týdnů bude mít bolesti, ale nic si nezlomil a brzy se zotaví. Kay ho odvezla zpátky domů.


Tuto knihu Buďte tím, kým chcete být koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !