Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Biopotravinám můžete důvěřovat

16. 09. 2009 | Domácnost
Spotřebitelé jako Vy tvoří poslední článek řetězce ekologického zemědělství. Maximální úsilí je věnováno tomu, aby Vám byly dodávané kvalitní, čerstvé a chutné biopotraviny a bionápoje, které uspokojí Vaše potřeby. Biopotraviny jsou samozřejmě vyprodukovány etickým způsobem, který respektuje přírodu a pohodu zvířat. Komplexní systém pravidel a nezávislý kontrolní systému vám garantuje dodržování pravidel v celém dodavatelském řetězci biopotravin, tak zvaně „od vidlí, až po vidličku“. Biopotravinám proto můžete důvěřovat.

 

Biozemědělci nám přinášejí řadu výhod


Vezměte si do ruky biojablko. Tak, a nyní si vezměte konvenční jablko. Jistě, biojablko pravděpodobně stálo trošku více, ale v čem spočívá opravdový rozdíl? Kde je ona přidaná hodnota biopotravin?


Když si kupujete biopotraviny, platíte za usilovnou práci, která je nezbytná, aby ekologičtí zemědělci produkovali bez používání jedovatých pesticidů a umělých hnojiv a bioprodukty dodali do vaší prodejny čerstvé, bez použití chemických konzervačních látek. Plus, výroba biopotravin je důsledně kontrolována, takže značka BIO na kupované biopotravině vám dává jistotu, že splňuje všechna přísná pravidla. A to jistě za ty peníze stojí!

Za značkou BIO je ale mnohem více. Můžete si být jisti, že farma i výrobní linka, kterou biopotravina prošla, než skončila na vašem stole, je certifikována a každým rokem kontrolována. Ekologičtí zemědělci dělají vše pro to, aby chovaným zvířatům poskytli co nejpřirozenější podmínky pro jejich život. Nezapomínají ale ani na divoká zvířata, žijící na polích a v jejich okolí. Pro ně jsou budovány různé formy ochrany, aby se co nejvíce podpořila druhová pestrost. Doufejme, že jednou budou všechny potraviny produkovány s takovou péčí.


Zakousněte se do toho jablka. Pokud si vyberete bio, můžete kousat s důvěrou.

 

Biopotraviny dětem. Stojí to za to!

Před několika lety dělali američtí vědci pokus. Možná jste o něm slyšeli, možná ne. Takže takto probíhal: po pět dní jedna skupina dětí jedna konvenční ovoce a zeleninu. Druhá skupina dětí jedla jen bioovoce a biozeleninu. U skupiny dětí, která jedla konvenční potraviny, naměřili vědci v jejich vzorcích moči zbytky pesticidů. Děti, které jedly biopotravin? Úplně čisté.


Ekologičtí zemědělci se obejdou bez chemie

Při používání pesticidů a syntetických hnojiv se často stává, že jejich značná část skončí v ovzduší, v půdě či řece – dokonce i ve zdrojích pitné vody. Ekologičtí zemědělci ale místo chemie používají střídání plodin a starají se o půdní úrodnost. Chrání tak půdu jako zdroj zdravých potravin pro další generace.


Biozemědělci musejí navíc o všech postupech vést podrobnou evidenci. Koho by to bavilo? Každý rok ale na farmu přichází inspektor kontrolní organizace a zemědělec mu musí prokázat, že dělá vše v souladu s přísnými pravidly. Ekologičtí zemědělci se snaží o udržování a zlepšování půdní úrodnosti a na svých pozemcích chrání a podporují biologickou různorodost.


Zkrátka, nemusíte se stát aktivním ekologem, abyste chránili přírodu. Jen si uvědomte, že každá koruna, kterou utratíte za biopotraviny, je koruna, která pomáhá ekologickým zemědělcům produkovat zdravé potraviny bez pomocí chemických „berliček“.  

 

Uvařte si chutný biopokrm

Přijít utahaná z práce a ještě stihnout uvařit zdravou večeři může být často nad lidské (ženské) síly. Máme pro vás ale dobrou zprávu. Věděla jste, že biopotraviny nesmějí ze zákona obsahovat umělá barviva, ochucovadla a další přídatné látky, nesmějí být ionizovány a nesmějí obsahovat žádné geneticky upravené organizmy? Takže, do trouby s biopizzou! Na špagety udělejte omáčku z biorajčat, plných antioxidantů. Pochutnejte si na sýru, vyrobeném z mléka krav, které se pásly na opravdové trávě. Pro manžela připravte steak z biohovězího – budete koukat, jak bude koukat.


Zdroj, biorecepty a více informací: Měsíc-biopotravin.cz


Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dúfam, že áno
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkJO BIO TO JE JEN PRO POLITIKY TY NA TO MAJÍ,UŽ VIDÍM MATKU SAMOŽIVITELKU NA MATEŘSKÝ S DVĚMA DĚTMA JAK KUPUJE BIO BANÁNY KILO ZA 42,- A PODOBNÉ PRODUKTY.
CO TAKHLE UDĚLAT NA DRUHOU STRANU BIO-PIVO JEDNO ZA 100?CHLAPI BY NA NĚJ NATÁHLI A BYL BY KLIDSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zrovna před pár týdny tu byli na návštěvě příbuzní z Moravy a povídali, jak právě někde na Moravě má chlapík firmu na biozeleninu.Že má políčko jako nic, přitom prodává naplněné kamiony zeleninou....Takže jaké bio?
Obrázek uživatelky
profil
Hodně takových věcí mají v DM. A bývaj často v akci. Aktuální akce se dají vždy najít na např. tady http://letaky.prodejce.cz/dm-drogerie
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka