Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co vás čeká v kuchyňském studiu

8. 05. 2009 | Domácnost
Chystáte se zařizovat novou kuchyň či renovovat svou stávající? Potřebujete poradit, jak na to, na co si dát pozor nebo kam zajít a s kým se poradit?
Nebo jen nemáte čas na obcházení kuchyňských studií a nekonečné vybírání a porovnávání jednotlivých skříněk či spotřebičů? Pak jste tu na správném místě!

Nepodceňte přípravy
Právě přípravná etapa je totiž mnohdy velice opomíjená, přitom ale důležitá pro hladký průběh zařizování nové kuchyně a mnohdy i pro její konečnou podobu a funkčnost. Právě jí se proto budeme věnovat v tomto díle našeho seriálu a na pomoc si přizveme odborníka na projektování a vybavení kuchyní, Pavla Ducha.

V první řadě je nutné si uvědomit, že tato přípravná fáze má jinou podobu, pokud rekonstruujeme starou kuchyň v panelovém domě, kde jsme do značné míry vázáni současnou instalací vody, odpadů, plynu či elektrické přípojky pro sporák, nebo zda se chystáme vybavovat kuchyň v novostavbě, kde je možné ještě v průběhu stavebních prací ovlivnit umístění těchto přípojek.

Plánujte dlouho dopředu
„Pokud se chystáme zařizovat kuchyň v novostavbě, je dobré s jejím plánováním začít s dostatečným předstihem. Ideální je dát stavařům plánek kuchyně s umístěním všech přípojek v době, kdy se v domě dělají rozvody. Předejde se tím jejich následnému překládání a nehrozí, že by se musel měnit ráz či rozložení Vaší vysněné kuchyňské linky“, říká Pavel Ducho a dodává: „Je také nutné brát v potaz fakt, že výroba kuchyně na zakázku trvá přibližně dva měsíce. Dále je prozíravé si nechat zhruba měsíční rezervu na řešení neočekávaných problémů či případných reklamací.“

Funkčnost i krása
Z výše popsaného je tedy zřejmé, že s návštěvou nějakého kuchyňského studia není vhodné otálet, abychom se nedostali do časové tísně. Co je ale nutné vědět nebo mít připravené před první návštěvou studia? „Připraveného nemusíte mít v podstatě nic. Klidně je možné vyrazit takzvaně „nablind“ a nechat se inspirovat až na místě“, říká Ducho. „V každém studiu by Vám měli zaměstnanci nabídnout dostatek prospektů, ve kterých je možné hledat inspiraci. Dále je také možné se inspirovat vystavenými modelovými kuchyněmi,“ dodává a pokračuje: „Co se designu týče, tam závisí výběr čistě na zákazníkovi, protože každý má jiný vkus.“

Musí sedět hlavně vám
Zaměstnanci studia naopak mohou poradit spíše s praktickou stránkou věci, jako je například rozložení základních prvků – dřezu, varné desky, myčky. V každém případě je však nutné myslet na to, že právě VY budete kuchyň používat a právě VÁM musí co nejvíce vyhovovat. Neměli byste si tedy nechat od zaměstnanců studia vnutit něco, co je proti vašemu vkusu či zvyklostem.

A zde bychom rádi připojili ještě jednu radu na závěr: Při výběru vybavení kuchyně netřeba být konzervativní. Moderní kuchyň nemá být pouze přípravnou jídla a místem pro mytí nádobí, má být nedílnou součástí bytu, jehož ráz může právě svým designem výrazně ovlivnit. A pokud se opravdu nebojíte experimentů, můžete svou kuchyň pojmout jako malé umělecké dílo, kterým se budete rádi chlubit návštěvám.

Zdroj: Spotřebiče.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pozajtra mi budú montovať novú kuchynu...uvidím, aké šťastie som mala na dizajnerku
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles