Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co vše je možné nahradit...?

25. 08. 2010 | Domácnost
Vážené chytré ženy, již několikrát a  mnohokrát mně v hlavě proběhla myšlenka, čeho jsme sami o sobě schopné...  Tu a tam se nám porouchá nějaký ten spotřebič v domácnosti, ale my si vždy poradíme. Zdá se vám, že domácnost zvládneme se vším všudy, bez pomocníků? To, že ano, jsem si také dlouho myslela.
    

Jedná-li se totiž o poruchu pračky, tak co..., vypereme ručně, sice to bude stát mnoho času a úsilí, ale CHŽ si prostě poradí. Co takhle rychlovarná konvice..., funguje-li nám v pořádku sporák, vodu na kávu, či čaj uvedeme do varu na sporáku. Nebo obráceně..., nefunguje nám sporák, pomůže rychlovarná konvice a mikrovlnná trouba. Doslouží myčka na nádobí, umyjeme nádobí prostě ručně. Doslouží-li vysavač, možná máte ještě k dispozici akusmeták, který si také dokáže poradit - samozřejmě s vaším přičiněním, stejně jako vysavač, nebo prostě použijeme smetáček a lopatku a je takřka uklizeno. Když se nám porouchá nějaký ten pomocník - robot v kuchyni, také si dokážeme poradit, budeme krájet nebo strouhat ručně.

Co se dá však dělat, jedná-li se o chladničku? Téměř nic, jídlo z chladničky rozmístit po chladničkách a mrazničkách sousedů a doufat, že oni sami vydrží vyčkat do doby, než dojde o opravě, výměně či dovozu nově zakoupené chladničky.

NENAHRADITELNÝ POMOCNÍK  - v našich domácnostech je prostě lednice neboli chladnička.

Bohužel, dle mých zkušeností, ani pečlivý výběr tohoto spotřebiče moc platný není, reference mohou být perfektní, i tak ovšem můžete "dopadnout" špatně, stejně jako já...

Poučena ale jsem, žádnou chladničku, která je řízena elektronikou, opravy jsou drahé a není vůbec jisté, zda chladnička bude po opravě vůbec fungovat ... - plnit svoji funkci.

Autor: Vikitorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
bez ledničky a mrazáku...to by bylo ouvejSmajlík,ale jasné je,že potřebujem i ostatní
Obrázek uživatelky
profil
být ani atentáty, vždyť svět tolik závislý na elektřině by se dostal do takového chaosu, zejména ve městech a dnes již bohužel i na vesnicích, že za pár týdnů by zbylo velmi málo z civilizovaného světa. Přírodní národy by problémy neměly.
Obrázek uživatelky
profil
technika je pre mna poriadný pomocník
Obrázek uživatelky
profil
zvykly jsme si (my ženy) na domácí pomocníky - píšu ženy, protože muže u domácích pracích moc nevidím...
Obrázek uživatelky
profil
To já zastávám názor už dlouho, že čím víc je v tom elektroniky, tím je to poruchovější a dražší opravit.
Nedávno jsem četla jeden zajímavý článeček, ve kterém bylo popsáno,že přijít o veškeré vymoženosti dnešní doby, během chvíle by bylo lidstvo kaput. Existují sice lidé, kteří si umí vypěstovat, ulovit jídlo a sehnat a vyčistit vodu, ale v okamžiku, kdy by na ně přišli ostatní, měli by smůlu.. Tak přemýšlím, že v očekávání slunečních bouří, které mohou zničit elektroniku, ani nemá smysl kurz přežití, protože lidi jsou prý hyeny :D. Koho by to zajímalo http://cirrat.blog.cz/1008/myslete-vlastni-hlavou .
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle