Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat kuchyňského robota

12. 06. 2009 | Domácnost
Když Karel Čapek poprvé ve hře RUR použil slovo robot, nejspíš nečekal, že o pár desítek let později bude jednodušší verze jeho hlavních hrdinů pomáhat skoro v každé kuchyni.

Pro výběr toho správného robotího pomocníka je třeba znát několik důležitých kritérií. Na co si tedy dát pozor?

Ověřené značky jsou zárukou kvalitního spotřebiče. Navíc bývá snazší sehnat náhradní díly či dokoupit další příslušenství. Známé a rozšířené značky navíc mají více servisů, takže se v případě poruchy budete mít kam obrátit. V žádném případě nekupujte roboty na tržnicích! Takový robot většinou nedisponuje příliš vysokým výkonem, takže toho moc nezvládne, navíc nože bývají vyrobeny z nekvalitního materiálu a snáze se zničí.

Jak vybrat kuchyňského robotaPříkon

Čím vyšší je příkon, tím více funkcí robot zvládne. Pod 500 V nemá cenu robot kupovat, protože by jej zastal i lepší mixér. Optimálnch je asi 1000 V. Takový robot by měl bez problémů zvládnout hnětení těsta na buchty pro čtyřčlennou rodinu. Existují i mistři roboti s příkonem kolem 1400 V, ty jsou ale pro běžné využití v domácnosti až příliš výkonní.

 

Materiál ostří

Nejlepší je kvalitní nerezové ocelové ostří, které při správném zacházení vydrží sloužit desítky let. Dbejte také na to, aby byly nože snadno odmontovatelné a omyvatelné v myčce. Čím snáz se totiž váš kuchyňský pomocník bude používat a čistit, tím častěji jej budete vytahovat ze skříně a tím víc práce vám ušetří.

Zjistěte si předem, zda se k vybranému robotu dá sehnat přídavné příslušenství. Pro začátek stačí klidně dva nože ze základní výbavy, časem si pak můžete dokoupit třeba mlýnek na mák nebo strouhací kotouče. Snadnou dostupnost příslušenství oceníte i tehdy, ztratíte-li část "výbavy" třeba při malování nebo stěhování.

Záruka

Záruka by standardně měla trvat minimálně dva roky. Výrobci, kteří jsou si kvalitou svého produktu jisti, však někdy nabízejí prodlouženou záruční lhůtu. Informujte se o tom, zda se vztahuje na celý přístroj, nebo jen na motorovou jednotku.

Pojistka

Pojistka funguje proti přehřátí, přetížení a umí  zabránit spálení motoru. Pokud tedy robot příliš namáháte, ať už přílišnou dobou používání nebo množstvím zpracovávaných surovin, pojistka vypne motorek a zachrání ho před nenávratným zničením. Dobrá je i pojistka proti spuštění, pokud není upevněna mísa a ostatní části přístroje. Dokáže zabránit drobným i větším nehodám.

Design

Kuchyňský robot je jedním z pomocníků, u kterých se předpokládá, že bude domácnosti sloužit alespoň pár desítek let. Není to totiž nejlevnější přístroj, který za rok nahradíme novým modelem. Proto by měl splňovat i vzhledová kritéria. Je dobré vybírat  tak, aby přístroj lahodil oku, zdobil kuchyňskou linku a ladil s ostatním vybavením.

Zdroj: Spotřebiče.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já často a ráda vařím a na kuchyňského robota nedám dopustit. Mám robota značky Bosch: http://www.hyperzbozi.cz/vysledek-hledani?q=bosch%20mum%2054230. Sice je o něco dražší, ale investice se vyplatila. Jsem moc spokojená!
Obrázek uživatelky
profil
kdysi jsem měla,se spoustou přídavných doplnků,a už bych to nechtěla-nepraktické.....dnes už jsou snad lepší varianty
Obrázek uživatelky
profil
Uvažuji o koupi robota Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
potrebuju jako sul,diky za clanek!
Obrázek uživatelky
profil
ja vyberám podĺa výkonu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles