Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat zdravý vánoční stromeček?

2. 12. 2008 | Domácnost

Smrček, který několik dní po přinesení z trhu zamoří celý obývák spadanými jehlicemi nebo jedlička, která na Štědrý den vypadá, jako by byla vypěstovaná v Krušnohoří, jsou určitě nejčastější předvánoční noční můrou. Ale jak tedy vybrat živý stromek?

Tak především se vyhněte stromkům prodávaným ve vytápěných obchodních domech, i když se vás prodavač a cenovka budou snažit přesvědčit o něčem jiném. Stromky musí být řezané ve vegetačním klidu a uchovávány v chladu, ne mezi regály s paštikami a kečupy.

Jak vybrat zdravý vánoční stromeček?Větve jsou důležitým ukazatelem vitality. Velkým obloukem se proto vyhněte stromkům zabaleným do síťky, protože ta vám prohlídku větví znemožní. Nekupujte stromky zažloutlé, zahnědlé a vůbec nezdravě vypadající. Největší pozornost věnujte spodním větvičkám zhruba do třetí řady.

Pravidelná zálivka je stromek také velmi důležitá. Dbejte proto na to, aby váš stojan na stromek měl dostatečnou nádržku na vodu.

Můžete si koupit i stromek v květináči, který vám při dobré péči vydrží i několik let. Před koupí zkusmo povytáhněte kořenový bal z nádoby. Pokud drží a nedrolí se, je všechno v pořádku, ale pokud vám místo toho stromek vyjede z hlíny nebo se hlína rozsype okolo, dejte od takového ruce pryč. Vypovídá to totiž o nedostatečně vyvinutém kořenovém systému, který je pro stromek životně důležitý.


Notburga
ChytráŽena.cz 


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kupujeme většinou jedličku,vydrží dlouho Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám malé dítko 2 roky a také kupujemeživí stromek borovici nebo jedličku letos jsme ale koupili krásný hustý stříbrný smrk tak jsem zvědavá jak nám dlouho vydrží.Všem krásné vánoce a hodně zdraví v novém roce
Obrázek uživatelky
profil
stromeček jedioně živý, borovičku nebo jedli
Obrázek uživatelky
profil
Já sama byla dlouho zastáncem pouze pravého stromečku - jako dítě jsem ani jiný neznala, ale postupem času jsme se propracovala k názoru, že nejlepší je umělý, navíc proto, že jsem si chtěla stromeček ponechat co nejdéle. Dnes máme umělý a máme z něj radost.
Neničíme naše lesy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles